Business Hi-Tech

Urmează conferinţa „Finanţăm businessul tău“, organizată pe 5 aprilie la Timişoara de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest: cum pot avea acces start-up-urile tech şi IMM-urile care realizează sau utilizează produse şi servicii inovative la finanţări de aproape 37 mil. euro

Urmează conferinţa „Finanţăm businessul tău“,...

Autor: Adrian Seceleanu

04.04.2022, 00:05 258

„În următorul Program Operaţional Regional, în care vom avea rolul de Autoritate de Management, ne propunem să investim sume importante - peste 35 de milioane de euro - în instrumente financiare care vor ţinti un alt tip de finanţare”, afirmă Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) va prezenta marţi, 5 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Timişoara Convention Center (hotel Timişoara), care sunt principalele oportunităţi de finanţare pentru IMM-uri care realizează produse şi servicii inovative şi care utilizează noi tehnologii dar şi pentru start-up-uri inovative prin Programul Operaţional Regional Vest 2021-2027. În cadrul evenimentului - care are un rol de informare dar şi de mentorat, vor fi prezenţi ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Marcel Boloş, reprezen­tanţi ai Comisiei Europene şi ai mai multor programe de accelerare şi fon­duri de investiţii dedicate starup-urilor tech - care vor susţine prezentări dar vor participa şi la o masă rotundă şi vor răspune întrebărilor primite din audienţă.

„În următorul Program Ope­raţional Regional, în care vom avea rolul de Autoritate de Mana­gement, ne propunem să investim sume impor­tante – peste 35 de milioane de euro - în instrumente financiare care vor ţinti un alt tip de finanţare - firme care sunt într-o altă perioadă de creştere şi dezvoltare şi cu un alt mod de a face business. În principal, vizăm fir­­me care au un plan sau o idee de afa­cere foarte bine conturate, firme ca­re au nevoie de asistenţă, de coa­ching, de mentorat, iar acest eveni­­ment va aduna la aceeaşi masă mai mulţi actori care vor creiona aceste programe”, a declarat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

În cadrul evenimentului Adrian Mariciuc, directorul general adjunct al ADR Vest, va prezenta care sunt principalele oportunităţi de finanţare prin Programul Operaţional Regional Vest 2021-2027.

Despre rolul instrumentelor financiare şi avantajele lor vor vorbi Krzysztof Kasprzyk (director adjunct, Unitatea România, DG REGIO, Comisia European), Oana Dordain (director general adjunct, Unitatea Instrumente Financiare şi Relaţia cu Instituţii Financiare Internaţionale, DG REGIO, Comisia Europeană), Desmond Gardner (consilier instrumente financiare, FI Compass, Banca Europeană de Investiţii); Daniel Szczechowski (director, Unitatea de Instrumente Financiare, Departamentul Suport pentru Inovare şi Programe de Dezvoltare, Ministerul Fondurilor de Dezvoltare şi Politică Regională, Polonia).

În a doua parte a evenimentului, Marius Ghenea (Catalyst România), Cristian Munteanu (Early Game Ventures), Ciprian Man (Growceanu), Cristian Dascălu (Techcelerator) şi Matei Dumitrescu (Common Acces & Roca X) vor prezenta despre programele de accelerare şi fondurile de investiţii de capital de risc pe care le conduc şi vor oferi exemple de succes din activitatea start-up-urilor cu care au interacţionat.

„Am invitat mai mulţi reprezentanţi ai unor fonduri de investiţii care deja acţionează în România şi care au proiecte în implementare şi cu care dorim să dezvoltăm în continuare şi fondul nostru de investiţii la nivel regional. Cu ajutorul lui, vom finanţa firme din regiunea Vest sau firme care doresc să îşi dezvolte afaceri şi care îşi doresc să se localizeze la noi în regiune.

Cred că sunt foarte multe lucruri din care se pot învăţa de aici. Mai ales în zona de tehnologie, sunt foarte multe firme care au ajuns unicorn prin astfel de finanţări şi sperăm că şi noi, dacă vom creşte masa critică de firme pe care o s-o susţinem şi o educăm, să avem şansa de a dezvolta un unicorn sau mai multe în zona de tehnologie, în regiunea de Vest”, a declarat Sorin Maxim.

Conferinţa „Finanţăm businessul tău” va avea loc în 5 aprilie, cu începere de la ora 09:00, la Timişoara Convention Center (Hotel Timişoara), Sala Experience, Strada Mărăşeşti Nr. 1-3, Timişoara. Participarea este liberă, însă numărul de locuri este limitat astfel că accesul se face în baza unei înscrieri prealabile, aici.

Ziarul financiar este partenerul media al evenimentului „Finanţăm businessul tău”, organizat de ADR Vest.

 

Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest


 

Adrian Mariciuc, directorul general adjunct al ADR Vest

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO