Business Hi-Tech

Urmează conferinţa ZF Digital ’19. Liderii grupurilor Orange, Vodafone / UPC, Telekom şi RCS&RDS / Digi, despre ce urmează pe piaţa locală de telecomunicaţii

Urmează conferinţa ZF Digital ’19. Liderii grupurilor...

Autor: Adrian Seceleanu

09.10.2019, 13:20 1000

Liudmila Climoc - CEO al Orange România, Murielle Lorilloux - CEO al Vodafone / UPC România, Miroslav Majoros - CEO al Telekom România, şi Valentin Popoviciu - vicepreşedinte al RCS&RDS / Digi - liderii celor mai puternice grupuri locale de comunicaţii - vor participa în prima zi a ediţiei din acest an a conferinţei ZF Digital, pe 14 octombrie, la hotelul Radisson din Bucureşti, la ceea ce se anunţă a fi dezbaterea anului dedicată industriei.

Dezbaterea va avea loc în contextul în care în această vară Vodafone a finalizat achiziţia companiei de cablu UPC iar piaţa a fost inundată de informaţii privind o posibilă nouă consolidare spectaculoasă a industriei - exitul Deutsche Telekom din România.

O temă fierbinte în cadrul dezbaterii se anunţă a fi şi licitaţia 5G - în contextul în care publicarea de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a sintezei observaţiilor la proiectul de caiet de sarcini se lasă aşteptată.

Prezenţa liderilor celor patru grupuri de comunicaţii în cadrul conferinţei va oferi un prilej de a aborda şi teme precum: bugetul alocat de clienţi pentru achiziţia de servicii şi terminale; presiunea pe bugete, venituri, profitabilitate; s-au liniştit / clarificat lucrurile după furtuna OUG 114?; ce subiecte au rămas de clarificat în discuţia cu autorităţile în legătură cu taxarea industriei, cu regimul autorizaţiilor de construcţie? Cum au primit clienţii majorările de preţuri, ce influenţă au avut aceste ajustări asupra venitului mediu lunar de la clienţi? Cum merge vânzarea de pachete fix/mobil?

În prima zi a conferinţei vor fi abordate şi teme precum digitalizarea în mediul de business prin soluţii de tip Internet of Things, printre invitaţii care vor aborda subiectul numărându-se Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pe segmentul business în cadrul grupului Telekom România, şi Mihnea Rădulescu, directorul diviziei de business din cadrul grupului Vodafone / UPC.

Victoria Davies, prim-vicepreşedinte, general manager pentru Europa Centrală şi de Est, ţările din regiunea mediteraneană şi Asia Centrală în cadrul grupului american Discovery, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa media globală, va aborda în cadrul conferinţei teme precum performanţa canalelor Scripps de la intrarea în portofoliul grupului; vânzările de publicitate pentru canalul Travel Channel, extinderea drepturilor pentru Premier League pentru încă trei ani şi achiziţia FA Cup; canalul Eurosport 4K; poziţionarea Discovery la nivel global şi contractul cu BBC pentru lansarea unui serviciu global cu conţinut video la cerere.

Tema conţinutului video preferat de români – online sau la televizor – va fi abordată şi alături de Mihai Ursoi - Country Manager SES Astra România, Bulgaria şi Republica Moldova.

A doua zi a conferinţei ZF Digital ’19 este dedicată impactului roboţilor software în economie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO