• Leu / EUR4.9022
  • Leu / GBP5.4884
  • Leu / USD4.5747
Business Hi-Tech

Urmează marţi, miercuri, joi, 8-10 noiembrie, ZF Digital Summit 2022, un eveniment de trei zile în care liderii industriei IT&C vor vorbi despre cum putem dezvolta infrastructura pentru inovaţie - de la reţelele de telecom până la reglementări, taxe şi educaţie

Urmează marţi, miercuri, joi, 8-10 noiembrie, ZF Digital Summit 2022, un eveniment de trei zile în care liderii industriei IT&C vor vorbi despre cum putem dezvolta infrastructura pentru inovaţie - de la reţelele de telecom până la reglementări, taxe şi educaţie

Autor: Adrian Seceleaanu

07.11.2022, 00:07 797

În ziua a doua a summitului, privire în viitor, în trackul dedicat „Pitching the future: România 2030“, alături de unele dintre cele mai promiţătoare start-up-uri locale şi lideri din business.

Unii dintre cei mai importanţi liderii din industria IT&C şi comunitatea de business, alături de reprezentanţi ai autorităţilor, vor participa săptămâna aceasta, în perioada 8-10 noiembrie, la ZF Digital Summit, ediţia cu numărul 12 a celui mai important eveniment anual dedicat industriei de tehnologie, unde principala temă dezbătută va fi “Cum dezvoltăm infrastructura pentru inovaţie - de la reţelele de telecom până la reglementări, taxe şi educaţie?“.

Tehnologia şi-a arătat forţa în ultimii doi ani - nu doar ca un instrument esenţial pentru a ţine oamenii conectaţi şi mai multe sectoare de business în viaţă - ci şi ca un contribuitor semnificativ la economie, îndeplinindu-şi astfel două dintre principalele sale promisiuni.

Recunoscând rolul tehnologiei şi al digitalizării în business, în societate, în educaţie şi - sperăm - în administraţie, vom concentra discuţiile din ediţia cu numărul 12 a conferinţei pe câteva teme majore.

Prima dintre ele - cum putem sprijini pe mai departe dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii, de centre de date, de platforme de cloud - care reprezintă colona vertebrală într-o lume bazată pe tehnologie? Imaginea extraordinară cu care România a obişnuit în clasamentele globale ale reţelelor de telecom începe să aibă fisuri, în condiţiile în care întârzierile din implementarea noilor tehnologii încep să-şi spună cuvântul. O miză importantă în această discuţie va fi şi licitaţia 5G - care va fi în plină derulare pe durata conferinţei. Vom aborda în acest context, în cadrul con­ferinţei, şi câteva teme delicate, aducându-le în atenţia publicului, pentru a ge­nera câteva dezbateri necesare. Câteva dintre aceste teme: ar trebui să renunţe Consiliul Concurenţei la dorinţa de a avea patru ope­ratori mari de telecom pe piaţă? Câte in­frastructuri fixe şi mobile de comunicaţii vor mai fi dezvoltate în paralel în România? Vor con­ta mai mult calitatea serviciilor cu clienţii şi uşurinţa în utilizare a aplicaţiilor/plat­formelor de soft decât numărul de antene?

De asemenea, prima dezbatere live din România pe tema rezultatelor licitaţiei 5G la care vor participa liderii industriei de te­lecom este anunţată pentru data de 10 no­iembrie, în a treia zi a summitului ZF Digital.

În a treia zi a evenimentului, la doar două zile după ziua planificată a licitaţiei 5G (8 noiembrie), preşedintele ANCOM Vlad Stoica va face primele comentarii despre modul licitaţie şi impactul aşteptat pentru industrie şi economie.

După discuţia cu preşedintele ANCOM vor fi invitaţi pe scenă liderii industriei locale de comunicaţii pentru a dezbate dintr-un alt unghi ce s-a întâmplat în cadrul licitaţiei şi ce urmează pentru piaţa locală de comunicaţii. Liudmila Climoc - CEO al Orange România şi Achilleas Kanaris - CEO al Vodafone România au confirmat deja participarea la dezbatere.

La ZF Digital ’22 ne propunem să privim împreună în viitor şi să ascultăm liderii din corporaţii şi companiile locale, alături de cele mai promiţătoare start-up-uri, cum îşi imaginează lumea în 2030 - ce rol vor juca tehnologia, digitalizarea atunci şi cum ar trebui să ne pregătim pentru acel viitor.

Dacă acum un deceniu plata cu ceasul părea ceva SF, iar acum este ceva banal - măcar în centrele urbane, pentru ce să ne pregătim în 2030? În 2022 am început să realizăm singuri tot mai multe operaţiuni - şi în relaţia cu banca şi cu lanţurile de magazine - peste 8 ani va deveni o raritate magazinul în care să existe casieri şi vânzători? Cum vom obţine cazierul şi cum vom achita timbrele fiscale în 2030? Sunt doar câteva dintre întrebările la care căutăm răspuns în trackul special din cadrul evenimentului, derulat sub deviza „Pitching the future: România @ 2030“.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9022
Diferență: -0,0286
Ieri: 4.9036
Azi: 4.5747
Diferență: 0,3884
Ieri: 4.5570
Azi: 5.4884
Diferență: 0,1734
Ieri: 5.4789
Azi: 4.9405
Diferență: 0,4452
Ieri: 4.9186