Business Hi-Tech

Urmează videoconferinţa ZF Digital 2020: Liderii operatorilor de telecom, care au ţinut România conectată în pandemie, discută despre evoluţia businesului şi cum pot contribui la digitalizarea României

Urmează videoconferinţa ZF Digital 2020: Liderii...

Autor: Adrian Seceleanu

23.10.2020, 00:07 332

În prima zi a evenimentului, pe 4 noiembrie, liderii Digi, Orange, Telekom şi Vodafone vor fi prezenţi în acelaşi panel pentru a discuta despre starea industriei locale de comunicaţii.

Liudmila Climoc - CEO al Orange România, Murielle Lorilloux - CEO al Vodafone România, Miroslav Majoros - CEO al Telekom România şi Valentin Popoviciu, vicepreşedinte, Digi România, liderii celor mai puternice patru grupuri de comunicaţii de pe piaţa locală, vor discuta despre modul în care a trecut prin pandemia industria locală şi perspectivele de a acoperi întreaga Românie cu servicii de internet de mare viteză în cadrul ediţiei cu numărul zece a conferinţei ZF Digital, care va avea loc în acest an în regim de videoconferinţă în perioada 4-5 noiembrie.

În cadrul discuţiei vor fi abordate printre altele teme precum: modul în care va afecta industria locală adoptarea Codului european al comunicaţiilor electro­nice; im­pactul restricţiilor în selectarea furnizorilor în construcţia de reţele 5G; regimul de autorizare a lucrărilor de telecomunicaţii; im­pactul consolidării pieţei (tranzacţii care au avut loc sau care urmează) asupra competiţiei dar şi a „sănătăţii“ financiare a companiilor; care sunt zonele în care există cele mai slabe conexiuni la internet din România?; cum se poate extinde rapid infrastructura de comunicaţii fixe şi mobile din România şi cât ar trebui investit pentru a creşte capacitatea reţelelor de a face faţă noului model de consum?; ce impact are faptul că România este în urmă în ce priveşte adoptarea tehnologiei 5G?; ce impact ar avea o deblocare rapidă a licitaţiei prin care operatorii de telefonie mobilă ar câştiga acces la spectru radio suplimentar?

Discuţia are loc în contextul în care criza provocată de pandemia de COVID-19, care a pus sub presiune economia şi societatea în moduri nemaîntâlnite până acum, a arătat că atât administraţia centrală cât şi companiile private se pot mobiliza şi – atunci când sunt cu spatele la zid şi nu au o altă opţiune - pot realiza în câteva zile proiecte de digitalizare care, în unele cazuri, erau amânate de ani de zile din diferite motive.

Această criză a arătat mai clar ca niciodată şi cât de importante sunt IT-ul, tehnologia, conexiunile rapide la internet, aplicaţiile software şi echipamentele de încre­dere precum şi oamenii care au cunoştinţele necesare să facă sau să-i înveţe pe ceilalţi ca toate aceste lucruri să funcţioneze. IT-ul şi teh­no­logia, comunicaţiile, au devenit astfel pentru multe companii diferenţa dintre a rezista şi a-şi închide porţile, dintre a fructifica oportuni­tăţile sau doar de a privi cum o fac alţii.

Însă tot această perioadă a scos la iveală numeroase probleme pentru România, dintre care unele chiar dramatice - aşa cum este cea a decalajului uriaş între oraşele mari şi bogate şi zona rurală săracă în ceea ce priveşte accesul la servicii de internet de mare viteză şi la echipamente de calcul performante. La o analiză în detaliu se poate observa chiar că sunt oraşe mai mici sau cartiere, zone din oraşe mari unde conexiunea la internet reprezintă o problemă, dincolo de decalajul despre care se discută cel mai des, dintre urban şi rural.

De ce contează atât de mult acum conexiunea la internet - şi cea din şcoală, şi cea de acasă, şi cea mobilă?

Cu numeroasele restricţii impuse de pandemie funcţionarea şcolilor, a afacerilor, a administraţiei, a firmelor private, accesul la comunicare, la divertisment, la servicii de diferite tipuri este condiţionat de telefoane, tablete şi computere performante şi conexiuni cu adevărat rapide la net. Fără internet de calitate şi un echipament performant nu poate exista educaţie online, angajaţii nu îşi pot face treaba de acasă, nu pot să achite facturi în siguranţă, şamd.

Jumătatea de an care s-a scurs de la instaurarea stării de urgenţă a arătat că România se poate mobiliza, că tehnologia, aplicaţiile, telefoanele, tabletele, PC-urile, conexiunile la net pot fi utilizate pentru a uşura şi sprijini educaţia, businessul, furnizarea şi consumarea a diferite servicii în noul context.

ZF Digital Summit 2020 îşi propune să aducă în prim plan învăţămintele perioadei de criză şi să contureze ce ar trebui să se afle în planul strategic de digitalizare pe care ar trebui să-l aibă pentru perioada următoare România, adică administraţia, companiile, şcolile, utilizatorii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO