Business Hi-Tech

Urmează videoconferinţa ZF Mobilio 2020: Care sunt erorile pe care ar trebui să le evite companiile în acest marş forţat către digitalizare?

Urmează videoconferinţa ZF Mobilio 2020: Care sunt...

Autor: Adrian Seceleanu

22.04.2020, 00:08 815

Cât de mult au apelat companiile la consultanţă şi soluţii de digitalizare profesionale pentru a se adapta la munca la distanţă, la noile condiţii de piaţă, pentru a-şi reorienta businessul?

Digitalizarea fulger prin care trece România pe toate palierele economiei şi societăţii de la debutul crizei fără precedent provocate de pandemia de COVID-19 a pus elevi, studenţi, profesori, angajaţi, companii şi instituţii mari şi mici alături de angajaţii şi clienţii lor în postura de a identifica dintr-o dată metode a lucra, colabora, învăţa, face business, încheia tranzacţii, obţine aprobări / depune acte de o manieră digitală.

Lucrul de acasă era deja testat şi funcţiona cu succes în unele industrii, dar niciodată întreaga structură a economiei şi societăţii nu a fost supusă unui test de o asemenea magnitudine.

Poate că unii programatori mai lucrau de acasă, dar niciodată toată echipa de softişti, alături şi de contabili, şi de oamenii de la HR.

Poate că unele autorităţi avea unele canale de lucru digital cu oamenii, dar nu erau pregătite pentru un flux 100% digital. Iar majoritatea instituţiilor şi autorităţilor de stat încă îşi pun petenţii să se plimbe de la un ghişeu la altul pentru a obţine tot felul de avize şi ştampile.

Poate că videoconferinţele erau deja o metodă utilizată în unele companii şi chiar autorităţi, dar nu ca metodă primară de comunicare şi întâlnire.

Poate că plăţile online sau cu cardul erau oricum preferate de unii clienţi şi se aflau în creştere, dar evitarea numerarului era o chestiune de comoditate, nu una de a evita sau nu o posibilă infectare cu un virus. Terminalele care le permit clienţilor să-şi scaneze singuri cumpărăturile şi să le achite fără intervenţia unui casier erau şi ele ceva interesant pentru magazinele mari, dar nu o soluţie critică de a sprijini distanţarea socială impusă de autorităţi.

Iar exemplele pot continua. ZF Mobilio 2020, eveniment care evoluează şi el acum într-un format adaptat situaţiei - de videoconferinţă, îşi propune mai mult ca oricând să îşi continue misiunea de a fi un ghid de navigare în rândul diferitelor oferte de digitalizare către soluţiile şi platformele potrivite în acest context. Răspunsurile la unele dintre cele mai fierbinţi întrebări ale momentului vor fi oferite miercuri, 22 aprilie 2020, de reprezentanţii unora dintre cei relevanţi jucători de pe piaţă: Ovidiu Ghiman, director executiv comercial pe segmentul business, Telekom România; Dorin Pena, general manager, Cisco România; Mihnea Rădulescu, business director, Vodafone România; Gabriel Munteanu, CEO, Vector Business Apps / Total Capabilities Center; Mihai Struţeanu, director comercial, divizia business, Digi România, Cătălin Chiş, CEO, Active Power Solutions, Alexandru Bogdan - Senior Investment Manager ROCA X şi Dragoş Rebegea, country manager Ericsson România.

 

Iată câteva dintre temele de discuţie care vor fi abordate în cadrul conferinţei:

- Cât de mult au apelat companiile la consultanţă şi soluţii de digitalizare profesionale pentru a se adapta la munca la distanţă, la noile condiţii de piaţă, pentru a-şi reorienta businessul?

- Care sunt erorile pe care ar trebui să le evite companiile în acest marş forţat către digitalizare?

- Ce se va schimba pe piaţă odată ce vom depăşi această criză?

- Realitatea virtuală - inevitabilul favorabil: de ce este tehnologia de ultimă generaţie indispensabilă companiilor în procesul de adaptare la noul context?

- Care sunt soluţiile digitale ce vor aduce schimbari în training / learning & development pentru a genera performanţă superioară sustenabilă?

- Ce s-a schimbat în comportamentul clienţilor după izbucnirea crizei? Ce au cerut clienţii mari, ce au cerut clienţii mici?

- Care au fost întrebările pe care le-aţi auzit cel mai des de la clienţi în această perioadă?

- Ce decizii nu ar trebui să fie luate rapid de companii în contextul de criză din perspectiva digitalizării?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO