Business Hi-Tech

UTI, Teamnet, Romsys, Siveco şi firma unui fost director de la Comunicaţii împart un contract de 76 mil. lei cu ICI

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Adrian Dumitrache, Adrian Seceleanu

24.12.2014, 00:00 2203

Un consorţiu condus de UTI Grup va livra Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) o platformă care va furniza instituţiilor publice servicii de cloud computing, proiect estimat la 76 mil. lei (TVA inclusă). Stabilirea ofertei câştigătoare a avut loc în luna noiembrie, iar contractul a fost semnat în data de 22 decembrie. Din ianuarie, UTI va începe livrarea echipamentelor, potrivit datelor furnizate de ICI.

Din consorţiul condus de UTI Grup mai fac parte Ymens Teamnet (ofertant asociat), C.P. Consultant Services (ofertant asociat), Siveco România (subcontractant) şi Romsys (subcontractant), potrivit datelor disponibile pe www.e-licitatie.ro. Acţionarul majoritar al C.P Consultant Services este Corina Petrescu, fost director în Ministerul Comunicaţiilor în primul mandat de ministru al lui Dan Nica.

Afacerile C.P. Consultant Services s-au prăbuşit la doar 7.773 euro în 2013, de la un vârf de 3,1 mil. euro în 2010, când compania a înregistrat un profit net de 2,1 mil. euro având în medie 5 angajaţi. În 2010 compania a câştigat mai multe contracte cu instituţii publice, atât singură, cât şi în consorţiu alături de firme precum Omnilogic sau Asesoft (actualul Teamnet).

Proiectul constă în achiziţionarea unei infrastructuri hardware şi software necesare pentru realizarea proiectului, precum şi a serviciilor pentru pregătirea şi managementul proiectului, serviciilor de dezvoltare şi implementare a platformei de cloud computing. Contractul va avea o durată de 12 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din fonduri europene. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO