Business Hi-Tech

Utilizatorii iPhone vor putea face plăţi la magazine cu telefonul

Apple se ia la trântă cu Visa şi Mastercard. Utilizatorii telefoanelor iPhone îşi vor putea plăti cumpărăturile cu telefonul

Foto: Ubergizmo

Autor: Magraon Andreea

25.01.2011, 13:39 127

Compania americană Apple pregăteşte să lanseze un serviciu mobilde plată, care le va permite utilizatorilor să folosească telefonuliPhone şi tableta PC iPad pentru a plăti pentru bunurile cumpărate,a declarat Richard Doherty, director la firmei de consultanţăEnvisioneering Group, citat de Bloomberg.

Serviciul se bazează pe tehnologia "near-field communication"(NFC), ce va permite plata în magazine prin intermediultelefoanelor mobile şi care funcţionează la o distanţă de până la 4inchi (10 cm). NFC va fi disponibil pe telefonul iPhone din reţeauaoperatorului telecom american AT&T şi pe iPad 2, care urmeazăsă fie lansată luna viitoare, potrivit surselor de pe piaţă.

Pregăteşte Apple"cardul de debit" iPhone5

Noul serviciu Apple va folosi informaţiile înregistrate deutilizatori în conturile de pe magazinul iTunes, precum numărul decard, susţin analiştii, ceea ce ar reprezenta o alternativă lasistemele oferite de companii precum Visa Inc., MasterCard sauPayPal.

Tehnologia contactlessNFC - Ti-ai uitat portofelul? Plateste cu telefonulmobil

De asemenea, europenii vor putea folosi telefoanele iPhonepentru a face plăţi, după ce Visa Europe a anunţat că a dezvoltat osoluţie mobilă de plăţi.

Pentru a-şi activa soluţia de plata Visa, utilizatorii iPhonetrebuie să ataşeze telefonului un accesoriu iCarte, de la WirelessDynamics, iar apoi să descarce aplicaţia Visa Mobile pentru iCarteApp din App Store.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO