Business Hi-Tech

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS: Nu am primit încă un răspuns de la ANCOM în legătura cu introducerea suprataxei pentru roaming. Pentru moment, clienţii nu plătesc nimic în plus

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al RCS&RDS: Nu am...

Autor: Adrian Seceleanu

27.06.2017, 12:27 6564

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) nu a răspuns până în prezent solicitării RCS&RDS de a primi aprobare pentru introducerea unei suprataxe pentru utilizarea serviciilor de roaming în spaţiul UE, astfel că în prezent clienţii nu plătesc nimic în plus, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al companiei de cablu, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Am depus către ANCOM o solicitare de a introduce suprataxa de roaming imediat ce BEREC, organismul reglementatorilor europeni, a finalizat modelul de cerere. Am comunicat cu ANCOM permanent. Ei sunt în faza finală de a ne aproba cererea de a introduce suprataxa. Aşteptăm cu nerăbdare feedbackul final al ANCOM şi al Comisiei europene”, a declarat Popoviciu.

El a precizat că RCS&RDS are în plan să îşi taxeze clienţii cu aproximativ 6 euro pentru fiecare GB de date consumat în roaming în UE, un tarif de aproximativ 10 ori mai mic decât cel anterior.

“Aşteptăm un feedback din partea ANCOM şi de aceea nu putem să le comunicăm clienţilor tarifele. Suprataxa va fi în jur de - spun o cifră rotundă - 6 euro pe GB de date. Este o scădere semnificativă, de la 60 de euro”.

Valentin Popoviciu a precizat că RCS&RDS este nevoit să introducă această taxă, pentru că operatorul achită companiilor europene 7,7 euro pentru fiecare GB de date consumat de clienţii lor în UE.

“De ce luăm această suprataxă? Reglementarea europeană a fost făcută cumva astfel încât a dezavantajat operatorii mici, cum este Free din Franţa, de exemplu. Reglementarea de roaming vine cu tarife gratite pentru clienţi dar tarifele de wholesale, între operatori, au scăzut nesemnificativ. Noi trebuie totuşi să le plătim operatorilor europeni 7,7 euro pentru fiecare GB de date consumat de clienţii noştri în ţările UE”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO