Business Hi-Tech

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte, Digi: Am avansat cu serviciile spre rural şi am ajuns să acoperim 7 milioane de gospodării în România cu reţeaua noastră. Lipseşte legislaţia care să ne ajute şi interesul autorităţilor

ZF Digital Summit `20

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte, Digi: Am avansat cu...

Autor: Alex Ciutacu

04.11.2020, 12:20 362

Acoperirea gospodăriilor din mediul rural cu servicii de internet fix şi mobil a continuat şi chiar a accelerat în 2020, însă lipsa atitudinii potrivite din partea autorităţilor şi lipsa unei legislaţii care să încurajeze acest demers ţin pe loc dezvoltările viitoare, a explicat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al Digi România, în cadrul videoconferinţei ZF Digital Summit `20.

„Pe măsură ce anul a trecut a fost necesar să mergem cu serviciile dinspre urban spre rural din ce în ce mai mult pentru că vrem ca toţi cetăţenii să aibă acces la servicii rapide de internet fix prin intermediul reţelei de fibră optică şi la conexiuni 4G şi 5G pe partea mobilă. Există blocaje aici şi nu vin de la operatori pentru că în cazul nostru am trecut de 7 milioane de gospodării în România şi vom accelera în viitor. Dar ne-a lipsit legislaţia şi o atitudine potrivită a autorităţilor, care ar trebui să susţină mai mult industria de comunicaţii pentru că am dovedit că dezvoltarea bazată pe investiţii private funcţionează însă trebuie să generăm un cadru potrivit pentru ca jucătorii privaţi să investească şi să aibă acces la anumite infrastructuri pentru a merge şi în zonele izolate”, a declarat Valentin Popoviciu.

El a mai spus că în 2020 s-a înregistrat o creştere a traficului de internet de 50% pe reţelele Digi şi a atras atenţia asupra nevoii de alocare de spectru nou.

„Este important să accelerăm alocarea de spectru nou pentru operatori pentru că vedem creşteri în trafic, trebuie să îmbunătăţim şi să ţinem pasul cu capacitatea şi nevoile clienţilor. Nevoile s-au schimbat. Chiar dacă traficul a crescut, am văzut o creştere în trafic în timpul zilei, dar vârful de trafic este între orele 19 şi 23 şi asta înseamnă că această creştere de trafic este naturală şi vine din mai mulţi factori, unul dintre aceştia fiind consumul de conţinut video, care reprezintă peste 50% din totalul traficului, iar acest trend va continua”, a adăugat vicepreşedintele Digi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO