Business Hi-Tech

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS Digi: Este foarte scump pentru noi să dezvoltăm infrastructura telecom în zona rurală. Compania de Drumuri ne cere un preţ de 3 ori mai mare faţă de preţul din Bucureşti pentru a duce fibra optică

ZF Digital Summit 21

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS Digi: Este...

Autor: Roxana Rosu

10.11.2021, 11:42 7435

Este foarte scump pentru noi să dezvotăm infrastructura telecom în zona rurală, în condiţiile în care Compania de Drumuri ne cere un preţ de trei ori mai mare decât în Bucureşti pentru a extinde reţeaua de fibră optică. Este o lipsă de viziune din partea statului român, a declarat  Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS Digi, la conferinţa ZF Digital Summit 21.

”Avem dificultăţi să ducem 5G în anumite zone, cum este cazul de-a lungul drumurilor principale. Pentru că nu există o discuţie cu administratorul drumurilor. Pentru că este foarte scump. De aceea, a dezvolta infrastructura telecom în zona rurală este extrem de scump. Pentru a duce fibra acolo, Compania de Drumuri ne cere un preţ de trei ori mai mare decât în Bucureşti. Este o lipsă de viziune din partea statului român, de a duce reţele de comunicaţii în toată ţară”.

Ce a mai declarat Valentin Popoviciu:

Pentru noi este business as usual în condiţiile acestei pandemii. Totuşi aşteptăm să treacă această situaţie. Telecom este o utilitate şi trebuie să oferim servicii 24/7, dar trebuie şi să avem grijă şi de angajaţii noştri. Sperăm să revenim cît mai curând la condiţii normale.

Codul Comunicaţiilor este în discuţii de ani de zile, cu diferite guverne. Avem o formă pe care putem lucra acum, care ne oferă posibilitatea de a accelera penetrarea cu servicii în toate zonele. Avem o acoperire bună cu fibră, dar mai avem câteva sute de mii de locuinţe pe care vrem să le acoperim.

Din această perspectivă, Codul este foarte important. Dacă este aprobat de Parlament în forma actuală, ar trebui să susţină industria pentru următorii ani.

Licitaţia pentru 5G : nu este pentru 5G, ci pentru frecvenţe suplimentare. Problema operatorilor este capacitatea de a creşte traficul an de an. Al doilea subiect legat de suplimentarea frecvenţei este că statul ar trebui să facă mai uşor pntru companii să extindă tehnlogia la nivelul întregii ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO