Business Hi-Tech

Valeriu Nistor, Vodafone: Numărul de utilizatori de smartphone-uri va creşte cu 5-10% încă 3-4 ani

Valeriu Nistor

Valeriu Nistor

Autor: Adrian Seceleanu

19.07.2016, 00:08 500

În câţiva ani nu vom mai avea o piaţă de comunicaţii şi una de IT, ci o singură piaţă de tehnologie, în condiţiile în care ambele segmente sunt puternic convergente, iar clienţii cer soluţii personalizate şi din ce în ce mai sofisticate.

Migrarea utilizatorilor de la telefoanele simple către cele inteligente va con­tinua să reprezinte şi în urmă­torii 3-4 ani un factor de creştere pentru piaţa de comu­nicaţii pentru mediul de business, însă cele mai fierbinţi zone de dezvoltare ale industriei, unde evoluţiile vor fi explozive, se vor afla în alte zone, precum cele de digitalizare a proceselor de business sau a conectării a diferite echipamente la internet, afirmă Valeriu Nistor, director comercial enterprise în cadrul Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă din România.

„Deşi deja există o rată de penetrare a smartphone-urilor de peste 50% pe diferite segmente, eu cred că o să vedem creşteri între 5% şi 10% în fiecare an ale numărului de utilizatori care au smartphone în următorii 3-4 ani. Această evoluţie este dată în primul rând de consumul de date, de traficul de date creşte cu o viteză extraordinară - 130% a fost de exemplu anul trecut creşterea în cazul Vodafone. Este o creştere expo­nenţială care cred că va continua, mai ales că vedem o tendinţă a clienţilor de a consuma din ce în ce mai mult conţinut video de pe telefoane şi tablete. Consumul de date trage în sus şi utilizarea de smartphone-uri.“

Vodafone, care are un număr total de peste 9 milioane de clienţi (cartele sim) şi afaceri anuale de peste 3,3 mld. lei (750 mil. euro) pe piaţa locală, revendică de la Orange prima poziţie de pe piaţa de servicii de comunicaţii pentru companii, pentru care oferă întreaga gamă de servicii, de la cele mobile până la net şi telefonie fixă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO