Business Hi-Tech

Vantage Towers – firma care administrează şi cele 2.300 de turnuri de comunicaţii ale Vodafone din România, ţinta unei oferte nesolicitate de preluare din partea unor fonduri de investiţii. Compania este evaluată la 15 mld. euro. Turnurile din România au fost evaluate anterior la peste 400 mil. euro

Nick Read, şeful Vodafone, îşi doreşte o fuziune cu compania de turnuri de telecom a Orange sau Deutsche Telekom

Nick Read, şeful Vodafone, îşi doreşte o fuziune cu compania de turnuri de telecom a Orange sau Deutsche Telekom

Autor: Adrian Seceleanu

21.03.2022, 10:00 1181

Mai multe fonduri globale specializate în dezvoltarea de infrastructuri de comunicaţii au abordat grupul britanic Vodafone cu o propunere de a realiza o investiţie de miliarde de dolari în compania Vantage Towers, firmă către care Vodafone a transferat reţeaua sa de turnuri de comunicaţii din Europa - inclusiv România, scrie Reuters citând surse apropiate discuţiilor.

Propunerea vizează preluarea pachetului majoritar de acţiuni din cadrul Vantage Towers, la o evaluare a companiei de 15 miliarde de euro (16,57 mld. dolari), conform sursei citate.

Ofertele nesolicitate primite de Vodafone au venit de la mai mulţi ofertanţi, printre care se numără firmele de investiţii Brookfield şi Global Infrastructure Partners (GIP).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO