Business Hi-Tech

Vânzarea Telekom România Mobile. Prima reacţie a United Group: În acest moment nu suntem implicaţi în nicio discuţie privind Telekom România. OTE: Nu comentăm speculaţiile

Vânzarea Telekom România Mobile. Prima reacţie a...

Autor: Adrian Seceleanu

04.08.2022, 16:45 717

♦ La finele primului trimestru din 2022 Telekom România Mobile avea 3,8 milioane de clienţi pentru telefonia mobilă, dintre care 1,8 milioane cu contracte de abonament.

United, un grup de comunicaţii şi media fondat de miliardarul sârb Dragan Solak, cu operaţiuni în 8 ţări din Balcani – de la Bulgaria şi Grecia până la Slovenia, a transmis prima sa poziţie oficială în legătură cu informaţiile vehiculate insistent în piaţă privind interesul de a achiziţiona ce a mai rămas din operaţiunile din România ale Deutsche Telekom - compania de telefonie mobilă Telekom România Mobile Communications (TKRM).

Răspunzând unei solicitări transmise de ZF, United Group a transmis că pentru moment nu este implicat în discuţii privind divizia de telefonia mobilă a fostului grup Telekom România. “În acest moment United Group nu este implicat în niciun fel de discuţie pentru Telekom România”, au transmis oficialii grupului, fără a oferi alte detalii. Numele United este vehiculat pe piaţă de câţiva ani de zile ca un potenţial cumpărător pentru Telekom România, dar grupul nu a răspuns până acum solicitărilor media. ZF a mai transmis şi în trecut solicitări grupului, dar nu a primit niciun răspuns.

Reacţia United vine după ce ZF a scris, citând mai multe surse din piaţă, că grupul în care Solak mai are un pachet de 33% din acţiuni ar fi în discuţii avansate cu Deutsche Telekom şi OTE pentru a achiziţiona operaţiunile din România. Sursele citate de ZF au indicat că United – care ar avea intenţia de a lansa o ofertă prin intermediul Vivacom Bulgaria - ar fi cumpărătorul preferat de Deutsche Telekom, în ciuda semnelor de întrebare legate de unele nume asociate grupului, cum ar fi afaceristul bulgar Spas Roussev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO