ZF Digital '17

Veaceslav Grigoraş, BNR: Dacă se menţine evoluţia din 2016, sectorul IT ar putea ajunge la o pondere de 12% din PIB

13 nov 2017 Autor: Ştefan Stan

Dacă se menţine evoluţia din 2016, poate ajunge şi la 12% din PIB ca pondere. Într-un scenariu mai puţin favorabil este posibil ca IT-ul să ajungă la 9,7% din PIB, dacă se menţin evoluţiile din ultimii 5-10 ani, a declarat Veaceslav Grigoraş - şef serviciu Serviciul Modele de Evaluare Macroeconomică, Banca Naţională a României. 

În ultimii 5 ani, sectorul IT a crescut de la 4% spre 6% în S1. Cea mai dinamică şi mai mare creştere a fost pe componenta de activităţi de servicii pe IT. În linie cu creşterea importanţei sectorului IT, a crescut şi contribuţia acestuia la creşterea economică, care acum este de 0,7%. Din creşterea economică de anul trecut, 0,7% revine sectorului IT, chiar dacă are o pondere de 6% din PIB. Dacă ritmul de creştere se păstrează, vom putea ajunge la o contribuţie de 1,5% al creşterea PIB a sectorului IT. 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
crestere
, pib
, evolutie
, sector
, it
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide