Start-up-ul speră să ajungă anul viitor la o evaluare de un miliard de dolari

Vector Watch obţine a treia finanţare, de 5 mil. dolari, iar banii vin tot din România

26 nov 2015 Autor: Adrian Seceleanu

Radu Apostolescu, co-fondator eMag, investitor în Vector: „Sunt foarte încrezător că Vector poate face istorie. Întrebare retorică: Copiii noştri oare ce fel de ceasuri preferă sau vor prefera?“

Marius Ghenea, Investment Director în cadrul 3TS Catalyst România: „Vector este probabil cel mai important proiect de tehnologie pornit recent din România“

Antreprenorul Radu Apostolescu (stânga) şi Marius Ghenea, investment director în cadrul fondului 3TS Catalyst România, cred că proiectul Vector Watch are potenţial de creştere pe piaţa globală, încă în formare, a ceasurilor inteligente

Gecad Group a condus runda de investiţii, cu 2 mil. $, urmat de fondul 3TS Catalyst România cu 1,5 mil. euro (1,6 mil. $) şi o serie de investitori privaţi - Mihai Popescu plus co-fondatorii eMag Radu Apostolescu şi Bogdan Vlad, care au pus diferenţa de 1,4 mil. $.

Compania Vector Watch, cel mai mare pariu tehnologic şi comercial al unor antreprenori români în industria globală a gadgeturilor purtabile, care a lansat în doi ani de la înfiinţare o colecţie de 12 smartwatch-uri, a obţinut o nouă finan­ţare - a treia, în valoa­re de 5 milioane de do­lari, care va fi utilizată pentru extinderea biroului din SUA şi dezvoltarea produsului.

Transferată la Londra la scurt timp de la prima finan­ţare de 0,5 mil. euro a Gecad, din iulie 2014, Vector Watch nu a atras cei 5 mi­lioane de dolari de la investitori inter­na­ţionali, chiar dacă produsul s-a lansat pe pieţe cheie precum SUA şi Marea Britanie, ci de la antreprenori şi fonduri din România.

La rundă au participat Gecad Group (2 mil. $), fondul 3TS Catalyst România (1,5 mil. euro - 1,6 mil. $), Mihai Popescu şi cofondatorii maga­zi­nului online eMag Radu Aposto­lescu şi Bogdan Vlad (care au pus diferenţa de 1,4 mil. $). Reprezentanţii Gecad au menţionat despre Mihai Popescu că are "experienţă de 23 de ani în dezvoltarea de platforme informatice şi servicii de IT".

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.11.2015

 
Cuvinte cheie:
romania
, bani
, finantare
, obtinere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide