Business Hi-Tech

Velin Ganev, Danubius Exim: Estimez că trebuie înlocuite circa 800.000 de case de marcat în România

Velin Ganev

Velin Ganev

Autor: Ioana Nita

23.01.2018, 00:07 2305

De la 1 iulie, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei privind introdu­cerea caselor de marcat electronice care vor fi conectate la sistemul IT al ANAF, va fi nevoie de înlocuirea a aproximativ 800.000 de echipa­men­te instalate în prezent la co­mer­cianţi, con­form estimă­rilor lui Velin Ganev, preşedin­tele Aso­cia­ţiei Distribuitorilor de Apa­ra­te de Marcat Elec­tronice Fiscale din Ro­mâ­nia (ADAMEF) şi director general ad­junct şi acţionar în cadrul Danu­bius Exim.

Compania este unic impor­ta­tor al brandului de case de marcat Datecs din Bulgaria, pre­zent în 90 de ţări din lume.

„Estimăm că sunt maximum 800.000 de echipamente ce trebuie înlocuite. Noi suntem pregătiţi cu echipamentele, am făcut deja testele şi aşteptăm să ve­dem şi structura exactă a fişierelor. Încă nu s-a deschis Comisia Tehnică pentru aviza­rea echipamentelor“.

Danubius Exim a pregătit şase mo­de­le pentru casele de marcat cu jurnal elec­tronic şi 4 modele pentru impri­man­tele fiscale pe care aşteaptă să le omologheze.

Toţi marii contribuabili din România va trebui să uti­lizeze de la 1 iulie case de marcat electronice, iar mi­cii contribuabili de la 1 au­gust, casele de marcat cu jurnal de hârtie urmând să nu mai fie acceptate. Prin noua măsură se înlocuieşte ro­la jurnal cu un cip pe care toate bonurile şi tranzacţiile vor fi stocate în mod criptat şi care vor fi semnate digital, iar în a doua fază, ANAF va implementa o infrastructură informatică prin care va comunica cu fiecare casă de marcat activă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO