Business Hi-Tech

Velin Ganev, director general al Danubius Exim: Comercianţii vor continua procesele de digitalizare, însă problema este nivelul de cunoaştere a legislaţiei fiscale care îi poate duce pe unii jucători în zona „gri“

Velin Ganev, director general al Danubius Exim: Trebuie să ne concentrăm pe educarea mediului privat în ceea ce priveşte fiscalitatea şi beneficiile declarării veniturilor.

Velin Ganev, director general al Danubius Exim: Trebuie să ne concentrăm pe educarea mediului privat în ceea ce priveşte fiscalitatea şi beneficiile declarării veniturilor.

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.06.2022, 11:30 260

Danubius a închis anul 2021 cu afaceri de aproape 29 mil. lei, plus 26% faţă de anul precedent, iar pentru 2022 vizează un avans de 20%.

Comercianţii activi pe piaţa din România au înţeles care sunt avantajele digitalizării, mai ales în urma celor doi ani de pandemie în care tehnologia a susţinut o bună parte din activităţile economice la nivel global, însă, antreprenorii trebuie să pună accent şi pe cunoaşterea legislaţiei fiscale, consideră Velin Ganev, director general al Danubius Exim, importator şi distribuitor al brandului de case de marcat Datecs din Bulgaria, cu afaceri de circa 29 mil. lei anul trecut.

„Comercianţii cred că au înţeles că există şi alte modalităţi de vânzare decât cele clasice, iar în viitor vom vorbi despre modalităţi de vânzare hibridă, atât fizic, cât şi online. Problema în continuare este legată de nivelul de cunoaştere a legislaţiei fiscale, care este scăzut. Din cauza necunoaşterii, unii comercianţi riscă să intre involuntar în zona gri. Cred că trebuie să ne concentrăm pe învăţarea mediului privat în ceea ce priveşte fiscalitatea şi beneficiile declarării veniturilor. Sistemul de taxe din România este unul dintre cele mai mici din Europa, iar zona de IMM este sprijinită să se dezvolte“, a spus pentru ZF Velin Ganev.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO