Business Hi-Tech

Veniturile Asseco au urcat cu 8%, la aproape 100 mil. euro. Cele mai mari creşteri, în România

Veniturile Asseco au urcat cu 8%, la aproape 100 mil....

Autor: Ioana Nita

03.11.2017, 00:00 213
Grupul Asseco South Eastern Europe, prezent şi pe piaţa locală, a  înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o creştere de 8% a veniturilor din vânzări, comparativ cu aceleaşi perioade ale anului 2016, ajungând astfel la 96,5 mil. euro. Cea mai mare creştere a veniturilor din vânzări a fost înregistrată de divizia de plăţi – 12%, acestea situându-se la 36,5 mil. euro. Veniturile din vânzări din partea de infrastructură a diviziei de plăţi au crescut mai ales în România şi Croaţia în primele nouă luni din 2017. Divizia bancară a înregistrat de asemenea un avans al veniturilor, circa 10%, acestea ridicându-se astfel la 24,7 mil. euro, cu 10% (2,3 mil. euro) mai mult faţă de primele trei trimestre ale anului precedent.

Mici creşteri ale veniturilor din vânzări au fost realizate şi în cadrul divizia de integrare de sisteme, de 3%, atingând 35,2 milioane euro după primele nouă luni. Cele mai mari creşteri în primele trei trimestre au fost raportate în România. În primul semestru al acestui an grupul polonez a avut afaceri de aproape 18 milioane euro pe plan local, în creştere cu circa 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Anul trecut, afacerile Asseco SEE România s-au situat 29 mil. euro, cu 20% mai mari faţă de 2015, în timp ce profitul net a înregistrat o creştere anuală şi mai mare, de 25%, ridicându-se astfel la 0,85 milioane lei. Pe plan local, majoritatea afacerilor grupului polonez provin din soluţiile şi serviciile oferite prin intermediul diviziei de plăţi, aceasta fiind urmată îndeaproape de divizia de integrare de sisteme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO