Business Hi-Tech

Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut anul trecut cu 5%, până la 980 mil. euro. ”Vom avea în atenţie creşterea marjei EBITDA, întrucât nivelul actual care este uşor sub 15%, nu este în linie cu obiectivele noastre”

Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut...

Autor: Roxana Rosu

19.02.2020, 11:55 416

Veniturile consolidate ale Telekom Romania au crescut anul trecut cu 5%, până la 980 mil. euro, în timp ce EBITDA ajustată înainte de IFRS16 a crescut cu 5% până la 144 mil. euro, majorarea încasărilor fiind generată în cea mai mare parte de activitatea principală a companiei, arată datele financiare publicate astăzi de acţionarul majoritar, OTE Group, controlat de Deutsche Telekom.

”Am făcut deja un progres mare, iar acum trebuie să ne concentrăm pe îmbunătăţirea rezultatelor. Vom avea în atenţie creşterea marjei EBITDA, întrucât nivelul actual care este uşor sub 15%, nu este în linie cu obiectivele noastre. Pe termen mediu trebuie să atingem un nivel de 20%, deşi chiar şi acesta este scăzut comparativ cu alte ţări din UE. Această îmbunătăţire este necesară pentru finanţarea investiţiilor ciclice”, a declarat a spus Nicolas Mahler, Director Executiv Financiar, Telekom Romania.

Veniturile din servicii fixe au crescut cu 11% până la 479 mil. euro. În acelasi timp, veniturile din serviciile broadband & TV au înregistrat o creştere uşoară de peste 2%, iar cele din serviciile convergente fix-mobil au urcat cu aproximativ 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO