Business Hi-Tech

Veniturile Cosmote România au crescut cu 2,1% în primele nouă luni, profitul a avansat cu 27,4%

Veniturile Cosmote România au crescut cu 2,1% în...

Autor: Marius Oncu

09.11.2012, 11:49 561

În primele nouă luni ale anului trecut, Cosmote a consemnat venituri de 341,9 milioane de euro şi un profit EBITDA de 70 de milioane de euro.

Numărul de clienţi s-a situat la 6,4 milioane în luna septembrie, la fel ca la jumătatea anului. Dintre aceştia, 24,1% sunt clienţi cu abonamente, iar restul utilizatori de servicii preplătite.

Venitul mediu pe utilizator a avansat cu 1,9% în primele nouă luni, ca urmare a soluţiilor competitive lansate pentru segmente specifice de clienţi, se arată într-un comunicat al grupului elen OTE.

Pe segmentul clienţilor business, Cosmote România a înregistrat o creştere de 32% faţă de trimestrul al treilea al anului trecut. Baza de clienţi pentru servicii 3G a crescut cu 12% în intervalul analizat.

Veniturile Cosmote România au scăzut cu 2,2% în trimestrul al treilea, de la 120,6 milioane de euro anul trecut la 118 milioane de euro. Declinul a fost cauzat în parte de reducerea cu 6% a veniturilor din servicii, în urma a două scăderi consecutive a tarifelor de interconetare în martie şi septembrie.

Profitul EBITDA al companiei a avansat în trimestrul al treilea cu 16,3%, de la 29,5 milioane de euro la 34,3 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO