Business Hi-Tech

Veniturile din servicii ale Vodafone au crescut cu 6%, la 167 mil. euro în T2; explozie pe date

Veniturile din servicii ale Vodafone au crescut cu 6%, la 167 mil. euro în T2; explozie pe date

Ravin­der Tak­kar, CEO al Vodafone Ro­mâ­nia: Investiţiile noastre continue în reţea generează rezultate solide, iar primul trimestru al anului fiscal ne arată un consum de date mai mult decât dublu, în timp ce vânzările de smartphone-uri au crescut cu peste 40% de la an la an. Ne concentrăm în continuare pe a livra cea mai bună experienţă utilizatorilor noştri, alături de conţinut relevant pentru toţi clienţii, prin reţeaua 4G.

Autor: Adrian Seceleanu

27.07.2015, 00:08 760

Veniturile din servicii ale Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, au crescut cu 5,7% în perioada aprilie - iunie (primul trimestru din anul fiscal 2015 / 2016 al companiei), la 166,6 milioane de euro, potrivit datelor comunicate de grupul britanic de comunicaţii. Veniturile din servicii exclud încasările din vânzarea de telefoane, tablete, cartele sim şi alte echipamente.

Revenirea pe creştere a veniturilor Vodafone, după un an de declin, are ca principal motiv dispariţia efectului de bază al reducerii cu 70% a tarifelor de interconectare din aprilie 2014 (de la 3,07 eurocenţi la 0,96 eurocenţi / minut), în urma unei decizii a autorităţii de reglementare în telecom (ANCOM), măsură care a provocat o reducere a veniturilor operatorilor la nivelul întregii pieţe de telefonie mobilă cu aproximativ 200 mil. euro.

Practic, acesta este primul trimestru în care rezultatele operatorilor de telefonie mobilă sunt comparate cu o perioadă în care tariful de interconectare este egal cu cel practicat în prezent, iar în aceste condiţii este de aşteptat ca şi Orange şi Telekom, care vor publica în scurt timp rezultatele pe T2, să revină la crtere, da vor avea mai mulţi clienţi sau o cerere mai mare pentru servicii în raport cu anul precedent.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: