Business Hi-Tech

Veniturile e-Boda au crescut cu 10% în trim. 1 impulsionate de tablete

Veniturile e-Boda au crescut cu 10% în trim. 1 impulsionate de tablete

La începutul lunii martie compania a lansat prima tabletă din portofoliu, Impresspeed E1, din care a vândut până în prezent 2.000 de bucăţi

Autor: Claudiu Ilioiu

08.06.2012, 00:04 811

Compania Rosal Import Export, deţinută de Alexandru Drăgoiu (foto) şi Mihai Darie, care vinde pe piaţă diferite produse electronice sub brandul E-Boda, a înregistrat în primul trimestru din 2012 vânzări cu 10% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. "În prima parte a anului am înregistrat venituri cu 10% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când am cumulat aproximativ 4 milioane de lei. S-au simţit creşterile pe segmentul tabletelor", a declarat Alexandru Drăgoiu, unul dintre acţionarii E-Boda şi fondatorul companiei.

E-Boda a lansat joi a doua tabletă din portofoliu, Impresspeed IPS Supreme x100, la preţul de 999 lei, dotată cu sistem de operare Android 4.0, memorie de 16 GB, ecran capacitiv care recunoaşte 10 atingeri simultane şi diagonală de 9,7 inch. Impresspeed E1 are spatele din aluminiu, cântăreşte 600 de grame şi are capacitatea de a ajunge la o memorie de 64 de GB. Din acest model compania îşi propune să vândă până la sfârşitul anului 3.000 de unităţi.

"Datorită creşterii accelerate a pieţei, în luna martie s-au vândut în total 8.000 de tablete în România", a mai spus oficialul E-Boda. La începutul lunii martie compania a lansat prima tabletă din portofoliu, Impresspeed E1, din care a vândut până în prezent 2.000 de bucăţi. "Am vândut 2.000 de tablete din prima serie. Până la finele anului mai lansăm încă două. Impresspeed IPS Supreme x100 va fi vârf de gamă."

Fondatorul companiei estimează că vânzările de tablete din acest an de pe piaţa locală se vor tripla, ajungând la 120.000 de unităţi. El a adăugat că, într-un scenariu pesimist, E-Boda va avea la finele anului o cotă de 6% din piaţa locală a tabletelor.

"Varianta optimistă indică o cotă de 10%, adică 12.000 de tablete, cifră susţinută şi de completarea portofoliului E-Boda cu încă două tablete", a afirmat Drăgoiu. Rosal Import-Export a încheiat anul trecut cu afaceri de 15 milioane de lei (3,5 mil. euro) şi, potrivit lui Drăgoiu, ţinta pentru acest an este atingerea unui rulaj de 20 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO