Business Hi-Tech

Veniturile Facebook au crescut la aproape 13 mld. dolari în T4 2017

Veniturile Facebook au crescut la aproape 13 mld. dolari...

Autor: Ioana Nita

02.02.2018, 00:00 92

Gigantul american Facebook a raportat pentru ultimul trimestru al anului trecut venituri de 12,97 miliarde dolari, peste nivelul estimat de Thomson Reuters de 12,55 miliarde dolari, scrie CNBC.

Numărul de utilizatori activi ai celei mai mari reţele de socializare a scăzut însă în SUA şi Canada, cele mai mari pieţe pentru compania americană, de la 185 milioane la 184 milioane în al patrulea trimestru al anului trecut. Facebook a făcut însă o serie de schimbări anul trecut, printre care se numără şi afişarea mai puţinor clipuri video.

„Trimestrul trecut am făcut o serie de schimbări pentru a afişa mai puţine clipuri video, pentru a ne asigura că utilizatorii nu îşi irosesc timpul. Astfel, în total, în urma schimbărilor pe care le-am făcut timpul petrecut pe Facebook s-a redus cu 50 milioane de ore în fiecare zi (5%)”, a declarat Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook.

Compania americană a angajat de asemenea mai mulţi specialişti pentru îmbunătăţirea securităţii cibernetice, Facebook având acum 14.000 de oameni pe acest domeniu, dublu faţă de anul trecut. Ioana Niţă   

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO