Business Hi-Tech

Veniturile Foxconn, un furnizor cheie al Apple, au scăzut cu 8% în decembrie. „Căderea cererii pentru gadgeturi a fost destul de mare”

Veniturile Foxconn, un furnizor cheie al Apple, au...

Autor: Adrian Seceleanu

11.01.2019, 00:00 69

Veniturile companiei taiwaneze Foxconn, un furnizor cheie al gigantului american Apple, au scăzut cu 8% în decembrie, pe fondul unei scăderi a cererii pentru produse electronice, scrie Reuters. Compania a raportat pe bursă venituri de 20,1 mld. dolari în decembrie, în scădere cu 8,3% faţă de anul precedent. Compania a mai raportat venituri în scădere în februarie 2018. „Principalul motiv pentru această evoluţie este reprezentat de faptul că scăderea cererii pentru gadgeturi dedicate segmentului consumer a fost destul de mare”, a explicat un reprezentant al companiei. Vânzările companiei taiwaneze au crescut în 2018 cu 12,5% faţă de 2017. Semnalele de alarmă privind sănătatea industriei de electronice s-au înmulţit în ultimele săptămâni, unul dintre cele mai puternice semnale fiind transmise de Apple care şi-a redus estimările pentru veniturile din primul trimestru din cauza vânzărilor slabe din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO