Business Hi-Tech

Veniturile Lenovo au crescut cu 7% în T3, la 10 miliarde de dolari

Veniturile Lenovo au crescut cu 7% în T3, la 10 miliarde...

Autor: Ioana Nita

07.11.2014, 00:00 141

Grupul chinez Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri din lume, a raportat pentru perioada iulie - septembrie 2014 venituri de 10,5 miliarde de dolari, cu 7% mai mari faţă de acelaşi interval de anul trecut, şi un profit net de 262 milioane de dolari, în creştere cu19%. „Lenovo a avut încă un trimestru puternic, în care a câştigat cotă de piaţă şi a avut profituri în creştere.

Nu numai că am ajuns la aproape 20% din piaţa de PC-uri, dar am şi devenit primul jucător în categoria mai largă a PC-urilor şi tabletelor, pentru prima dată.  În luna mai ne stabilisem să atingem acest prag în doi ani, dar l-am atins în doar două trimestre”, a declarat Yuanqing Yang, preşedinte şi CEO al Lenovo.

În perioada  iulie – septembrie, compania chineză a livrat la nivel global un număr record de de 35.6 milioane smartphone-uri, PC-uri şi tablete. Pe segmentul PC-uri, Lenovo a avut în al treilea trimestru al anului 20% din piaţă la nivel global, potrivit datelor IDC, iar în ceea ce priveşte segmentul PC+Tablet, compania a devenit lider cu o cotă de piaţă de 14%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO