Business Hi-Tech

Verizon ar putea fi interesată de divizia de Internet a Yahoo

Verizon ar putea fi interesată de divizia de Internet a...

Autor: Anca Dumitrescu

08.12.2015, 12:11 113

"Dacă vom vedea că este corespunzătoare strategiei noastre şi intereselor acţionarilor şi dacă vom putea returna valoare acţionarilor, vom analiza, dar în acest moment este pramatur să discutăm”, a spus Shammo.

Shammo a vorbit la conferinţa anuală de media şi comunicaţii organizată de UBS la New York.

”Board-ul şi investitorii Yahoo nu au decis ce vor face cu activul respectiv. Cred că în prezent încearcă să stabilească ce vor face”, a arătat Shammo.

Verizon a cumpărat în acest an AOL, într-o tranzacţie de 4,4 miliarde de dolari, pentru a se dezvolta în domeniul publicităţii şi conţinutului video pentru dispozitive mobile.

Reprezentanţii Yahoo au refuzat să comenteze.

Board-ul Yahoo s-a întrunit vineri în cea de-a treia şi ultima zi a unor şedinţe în care au analizat diverse opţiuni pentru companie, inclusiv pentru divizia de Internet care are probleme.

Serviciul de căutare al Yahoo şi cel de publicitate, care generează cea mai mare parte a veniturilor totale, au probleme, iar eforturile directorului general Marissa Mayer de redresare a operaţiunilor nu au adus rezultatele aşteptate.

Starboard Value, acţionar al Yahoo, a cerut luna trecută renunţarea la planurile de separare de grup a participaţiei la Alibaba Group Holding, din motive fiscale, şi vânzarea în schimb a diviziei principale, de Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO