Business Hi-Tech

Veşti proaste pentru Samsung în T2: Profitul companiei a scăzut cu 4%

Veşti proaste pentru Samsung în T2: Profitul companiei...

Autor: Anca Dumitrescu

07.07.2015, 14:22 108

Rezultatele sub aşteptări ale Samsung Electronics au fost determinate şi de concurenţa venită din partea telefoanelor ieftine fabricate în China, relatează Bloomberg.

Compania a realizat vânzări de 48.000 de miliarde de woni (42 miliarde dolari) în trimestrul încheiat în iunie, sub estimările analiştilor, de 53.000 de miliarde de woni (46,9 miliarde dolari).

Vânzările de smartphone-uri S6 au fost afectate de problemele de producţie care au limitat livrările, iar din acest motiv profitul companiei a depins mai mult de vânzările diviziei producătoare de cipuri.

"Vânzările de telefoane S6 au fost sub aşteptările pieţei parţial din cauza performanţelor mai bune pe piaţă ale aparatelor iPhone, combinate cu constrângerile de producţie", a declarat Greg Roh, analist la HMC Investment Securities în Seul.

Samsung Electronics nu a publicat date privind profitul net, rezultatele auditate fiind aşteptate în cursul acestei luni.

Analiştii estimează să profitul operaţional al diviziei de telefoane mobile a scăzut cu circa 28%, la 3.200 miliarde de woni (2,8 miliarde dolari), la vânzări de 28.700 miliarde de woni (25,4 miliarde dolari).

Profitul diviziei producătoare de semiconductori, care livrează cipuri Apple şi altor producători de telefoane, a atins în trimestrul al doilea circa 3.200 miliarde de woni (2,8 miliarde dolari), la vânzări de 11.200 miliarde woni (9,9 miliarde dolari), potrivit analiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO