Business Hi-Tech

Victor Armăşelu, vicepreşedinte Samsung Electronics România şi Bulgaria: Tehnologia AI duce experienţa de vizionare la următorul nivel. Noua noastră gamă de televizoare Neo QLED are integrate funcţii AI care îmbunătăţesc calitatea imaginii şi sunetul pentru o experienţă personalizată.

Advertorial

Victor Armăşelu, vicepreşedinte Samsung Electronics...

Autor: Publicitate

31.05.2024, 20:28 95

Noua gamă de televizoare premium Samsung Neo QLED, cu rezoluţii 4K şi 8K, marchează o schimbare majoră în industria electronicelor de consum, aducând în prim-plan tehnologia inteligenţei artificiale (AI) prin integrarea unor funcţii AI care îmbunătăţesc calitatea imaginii şi sunetul în timp real pentru a crea o experienţă de vizionare personalizată.  Funcţii inovatoare precum AI Upscaling, Active Voice Amplifier Pro şi AI Auto Game Mode revoluţionează modul în care utilizatorii interacţionează cu televizoarele lor, adaptând automat setările pentru a se potrivi perfect cu preferinţele şi condiţiile de vizionare. Integrarea tehnologiei AI de către Samsung pentru televizoarele din gama premium Neo QLED vine în contextul revoluţiei AI de la nivelul tuturor industriilor şi a unei pieţe din ce în ce mai competitive la nivel global.

„Românii manifestă un interes din ce în ce mai ridicat pentru televizoarele cu tehnologie de ultimă generaţie, inclusiv cele dotate cu AI, pe măsură ce devin mai conştienţi de beneficiile pe care aceste dispozitive le oferă. În 2023, vânzările de televizoare premium pe plan local au înregistrat o creştere semnificativă comparativ cu 2022, reflectând apetitul crescut pentru tehnologiile avansate. Această tendinţă ascendentă se datorează în mare parte funcţiilor inovatoare ale acestor televizoare, cum ar fi optimizarea automată a imaginii şi sunetului în funcţie de conţinutul redat, capacitatea de upscaling la rezoluţii 4K şi 8K, şi integrarea facilă cu ecosistemele smart home care permit gestionarea dispozitivelor inteligente şi monitorizarea consumului de energie. Utilizatorii apreciază şi experienţele de vizionare îmbunătăţite oferite de AI Motion Enhancer Pro, care clarifică şi fluidizează mişcările rapide, fiind ideale pentru vizionarea sporturilor şi a filmelor de acţiune. Creşterea continuă a vânzărilor de televizoare premium în 2023 indică o adopţie rapidă şi entuziastă a tehnologiei avansate în rândul consumatorilor români, care îşi doresc dispozitive performante şi multifuncţionale în locuinţele lor”, a declarat Victor Armăşelu, vicepreşedinte Samsung Electronics România şi Bulgaria.

Televizoarele cu rezoluţie 4K domină vânzările de profil de pe plan local, cu un procent de peste 70% din totalul pieţei, iar modelele cu rezoluţii 8K au creat un nou segment ultra premium pe piaţă. Noua gamă de televizoare Samsung Neo QLED include modele atât cu rezoluţii 4K, cât şi 8K, acestea fiind echipate cu procesoare de ultimă generaţie care au integrate tehnologia AI ce a permis dezvoltarea unor funcţii inovatoare.

„Noua gamă de televizoare Samsung Neo QLED, echipată cu procesoare AI avansate precum NQ8 Gen3 pentru 8K şi NQ4 Gen2 pentru 4K, introduce o serie de funcţii inovatoare care îmbunătăţesc semnificativ experienţa utilizatorilor. Funcţia AI Upscaling transformă conţinutul video la calitate 4K sau 8K folosind algoritmi AI pentru a reconstrui pixelii şi detaliile imaginii, oferind astfel o claritate aproape de realitate. Active Voice Amplifier Pro şi Object Tracking Sound folosesc algoritmi AI pentru a adapta sunetul în funcţie de mişcarea obiectelor pe ecran, creând o experienţă audio realistă şi imersivă. AI Motion Enhancer Pro clarifică şi fluidizează mişcarea obiectelor şi textului, ceea ce este esenţial pentru vizionarea sporturilor în direct, reducând neclarităţile şi efectul de blur. AI Customization Mode personalizează setările televizorului în funcţie de preferinţele utilizatorului, asigurând o experienţă de vizionare adaptată nevoilor individuale. AI Auto Game Mode detectează automat tipul de joc rulat pe ecran şi ajustează setările pentru a oferi performanţe optime pentru fiecare categorie de joc. Aceste funcţii AI aduc beneficii concrete, oferind o experienţă de vizionare superioară, cu imagini şi sunete de înaltă calitate, adaptate în timp real la condiţiile de afişare şi preferinţele utilizatorului. Inovaţiile integrate în televizoarele Neo QLED transformă aceste dispozitive într-o platformă interactivă şi personalizată, capabilă să răspundă cerinţelor fiecărui utilizator şi să ofere o experienţă vizuală şi auditivă excepţională”, a explicat Victor Armăşelu. El a adăugat că televizoarele Samsung Neo QLED sunt versatile şi ideale pentru diverse scenarii de utilizare.

„Cu o calitate superioară a imaginii şi a sunetului şi capacitatea de a adapta conţinutul în timp real la condiţiile de afişare, acestea sunt perfecte pentru vizionarea filmelor şi serialelor, oferind o experienţă cinematografică extraordinară. Iubitorii de filme şi seriale TV vor aprecia AI Upscaling, care transformă conţinutul la rezoluţii superioare de 4K sau 8K, oferind imagini clare şi detaliate. Mai mult, datorită vitezei impresionante a procesorului şi a capacităţii de a adapta imaginea şi sunetul în timp real, televizoarele Neo QLED sunt excelente şi pentru jocuri video, modelul QN900D oferind o rată de refresh de până la 240Hz pentru o experienţă de joc imersivă şi plăcută. Tehnologia AI Motion Enhancer Pro şi procesorul NQ8 AI Gen3 folosesc inteligenţa artificială pentru a clarifica şi fluidiza mişcarea obiectelor şi a textului, făcând vizionarea sporturilor în direct mult mai realistă şi intensă. De asemenea, SlimFit Cam – inclusă în gama QN95D, permite utilizatorilor să participe la conferinţe şi întâlniri online, oferind o claritate impecabilă şi o interacţiune facilă. În esenţă, televizoarele Neo QLED sunt potrivite pentru oricine doreşte o experienţă de vizionare de înaltă calitate, personalizată şi interactivă, cu imagini şi sunete de primă clasă.”

Anul trecut, Samsung a vândut în România peste 26.000 de unităţi de televizoare din gama Neo QLED, ceea ce arată o creştere semnificativă a popularităţii acestor modele premium ce au integrate tehnologii avansate. Consumatorii se orientează tot mai mult către televizoarele 4K pentru experienţe vizuale superioare, iar adoptarea televizoarelor 8K este încă la început, însă este în creştere, fiind mai atractivă pentru pasionaţii de tehnologie şi pentru cei care doresc cele mai avansate soluţii disponibile.

„În 2023, cele mai vândute modele din gama Neo QLED au fost din seria QN90 4K, ceea ce indică preferinţa consumatorilor pentru televizoarele cu rezoluţie 4K şi performanţe de top. Modelele din seria QN90 sunt apreciate pentru calitatea lor excepţională a imaginii, sunetul captivant şi funcţiile AI avansate, ceea ce le face ideale pentru cei care caută o experienţă de vizionare de înaltă calitate şi o tehnologie de ultimă generaţie. Anul acesta, ne aşteptăm ca vânzările pentru noua gamă Neo QLED să înregistreze o creştere semnificativă. Datele indică o tendinţă ascendentă în creşterea pieţei în segmentul premium, iar acest lucru va fi reflectat şi în performanţa vânzărilor noii game Neo QLED. Proiecţiile indică o creştere estimată între 20-30%, ceea ce sugerează un interes sporit din partea consumatorilor pentru tehnologia de ultimă generaţie pe care o oferă aceste televizoare. Acest avânt este alimentat de inovaţiile continue în industrie şi de dorinţa clienţilor de a avea acces la cele mai bune şi mai avansate produse disponibile pe piaţă. Astfel, suntem optimişti în privinţa performanţei noii game Neo QLED în acest an”, a conchis vicepreşedintele Samsung Electronics România şi Bulgaria.