Business Hi-Tech

Victor Răcariu, general manager Glovo CEE: Am crescut mult pe fondul pandemiei. Estimăm o valoare tranzacţionată de 150 mil. euro anul acesta, plus 400% faţă de anul trecut

Victor Răcariu, general manager Glovo CEE: Am crescut...

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.10.2020, 11:55 717

Victor Răcariu, General Manager Glovo CEE, care oferă servicii de livrare rapidă pentru orice prin intermediul unei aplicaţii mobile, estimează pentru finalul anului în curs o valoare tranzacţionată prin Glovo de aproximativ 150 mil. euro, în creştere cu 400% mai mult faţă de 2019, când valoarea tranzacţionată de companie a fost de 30 mil. euro.

„Estimăm că până la final de an vor fi livrate prin Glovo aproximativ 10 milioane de comenzi. Creşterea faţă de anul trecut este foarte mare, asta şi pentru că ne-am extins în multe oraşe. La finalul anului estimăm o valoare tranzacţionată prin Glovo de circa 150 mil. euro”, a spus Victor Răcariu, general manager Glovo CEE.

El spune că, înainte de pandemie, estimările în ceea ce priveşte valoarea tranzacţionată înregistrată la finalul anului în curs erau de 90 mil. euro.

În prezent, Glovo este prezent în 33 de oraşe din România şi are circa 5.000 de curieri activi săptămânal. Anul acesta, Glovo s-a extins în 23 de oraşe noi la nivel naţional şi a ajuns să înregistreze p platformă peste 2.500 de parteneri, atât restaurante cât şi supermaketuri sau alte magazine mai mici.

„Viziunea noastră este să avem pe platformă orice magazin de la care oamenii pot achiziţiona ceva. Zona de restaurante este cea mai mare, anul acesta am adus în platformă peste 1.500 de restaurante.”

Planurile pentru 2021 vizează în continuare extinderea. Astfel, Glovo are ca obiectiv pentru anul viitor să ajungă în 65 de oraşe din ţară şi să ajungă la o valoare tranzacţionată de 230 mil. euro. 

În plus, compania are în plan să deschidă trei „cook rooms”, mici bucătării pe care să le subînchirieze restaurantelor care vor să pregătească produse doar pentru livrare.  Acestea vor fi amplasate în zone dens populate, în care nu sunt prezente alte restaurante, a adăugat Victor Răcariu.

„Investiţia într-o cook rooms va fi în jurul sumei de 150.000 şi 200.000 de euro.” El a spus că preţurile pentru restaurantele care vor să gătească în aceste bucătării nu sunt încă stabilite. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO