Business Hi-Tech

VIDEO. 49 de echipe au trecut de hackathonul Innovation Labs 2023 şi intră în programul de preaccelerare. Ce îşi propun să facă echipele admise în acest an în Innovation Labs - citiţi descrierea fiecărui proiect

Autor: Adrian Seceleanu

19.03.2023, 18:07 406

Juriul ediţiei 2023 a hackathonului organizat de programul de preaccelerare pentru start-up-uri tehnice Innovation Labs a selectat echipele care vor fi admise în acest an.

Iată lista proiectelor admise: Remember, Mental health asessment tool, Remote HealthĂ, eHealth, SilverCare, Atlas Genie, Gym Core AI, ARTIP, Berny.ai, Assista, Key4all, Triliada, Keep - making your wardrobe last, Carbonite, Politiq Data, GreenUP, Ophset, SecureDELTA, SoilMate, Insectus, HealthMate, Mind Mate, RadGen, HealthBox, NovaChess, Karti.ai, fastbox, Mohican, MetaTag, WallPrintAI, s'Market, Empower, Scoala Altfel, Q-sort, BIM Evolution, BIM Stars, IdeaFood, Old but Gold, DressMate, DreamTeam, Oratoria Education, Smart Money, SunWise, HEALTIFY, AUTISmize, StudyGroup, DrugBin.Solution, MEDIVISE, Green Cell.

Iată şi ceea ce fac sau îşi propun să facă echipele admise, precum şi tipul de proiect - start-up, scale-up sau spinoff, notat între paranteze.

Subliniem că descrierile care urmează sunt cele realizate de fondatori, informaţiile sau susţinerile nefiind verificate, ele fiind reproduse strict cu scopul de a prezenta publicului larg ideile de business de la ediţia din acest an a Innovation Labs.

"Remember (Start-up) - Remember este o aplicaţie care vine în ajutorul oamenilor ce suferă de boli neurodegenerative. Aceasta funcţionează drept o „memorie virtuală” uşor de accesat în orice moment, ce poate stoca diferite informaţii importante pentru utilizatorii săi, precum sarcinile de zi cu zi, albume cu poze, mementouri vocale şi puzzle-uri, dar şi evenimente viitoare importante. Aplicaţia poate fi folosită atât de persoanele sau instituţiile care îngrijesc aceşti pacienţi, cât şi în mod direct de către cei ce suferă de aceste tulburări de memorie. De asemenea, aplicaţia are un caracter maleabil, adaptându-şi beneficiile pe care le oferă la gradul de complexitate al tulburării, încetinind astfel procesul de degradare neuronală.

Mental health asessment tool (Start-up) - Mental health assessment tool este un sistem ce îşi propune să ofere o evaluare obiectivă a sănătăţii mintale în context medical sau în cadrul organizaţiilor. Soluţia utilizează tehnologii de tip Machine Learning pentru a efectua analize detaliate ale semnalelor emise de creier ce sunt captate printr-o reţea de senzori EEG. Astfel, soluţia propusă permite monitorizarea şi gestionarea sănătăţii mintale a pacienţilor şi angajaţilor prin identificarea diferitelor dezechilibre şi patologii la nivel psihic.

Remote Health Plus (Spin-off) Remote HealthĂ este o platformă ce oferă posibilitatea de monitorizare constantă a pacienţilor ce suferă de boli cardiovasculare. Utilizatorii vor avea acces la date centralizate, prelucrate din punct de vedere statistic ce facilitează îngrijirea şi monitorizarea progresului medical de la distanţă, totul prin intermediul unui sistem hardware-software integrat ce pune la dispoziţie diferite utilităţi senzoriale şi asistenţă automatizată pe bază de Inteligenţă Artificială.

eHealth (Scale-up) - eHealth este o aplicaţie care vine în ajutorul medicilor şi pacienţilor prin monitorizarea acestora din urmă din punct de vedere al tratamentului şi a recuperării după operaţie. Această aplicaţie este destinată spitalelor private şi clinicilor, iar digitalizarea procesului de managemnet al pacientului este realizată prin distribuirea către fiecare pacient a unui chestionar personalizat în funcţie de boală. De asemenea, soluţia propune şi o funcţie de atenţionare pentru administrarea medicamentelor, dar şi posibilitatea ca institutţiile medicale să îşi evalueze digital medicii.

SilverCare (Scale-up) - SilverCare vine în ajutorul întăririi relaţiilor sociale şi a calităţii vieţii celor vârstnici cu o soluţie prin care cei apropiaţi le pot oferi oportunităţi de conectare în cadrul excursiilor, prestaţii artistice virtuale sau asistenţă şi îngrijire la distanţă. Aplicaţia reuneşte într-o interfaţă accesibilă şi uşor de utilizat o serie de servicii destinate segmentelor de populaţie în vârstă. Având în vedere populaţia de vârstnici ce se află în creştere, mai ales în Europa, produsul prezintă un mare potenţial în a contribui la îmbunătăţirea vieţii acestora, oferindu-le posibilitatea de a-şi petrece timpul liber într-un mod activ şi socializant, precum şi de a beneficia de servicii de asistenţă şi îngrijire.

Atlas Genie (Start-up) - Atlas Genie este o aplicaţie Web inovatoare destinată planificării personalizate a călătoriilor. Scopul acestei aplicaţii este de a oferi utilizatorilor o experienţă unică şi adaptată nevoilor individuale. Cu ajutorul Inteligenţei Artificiale, Atlas Genie face recomandări cât mai personalizate în baza informaţiilor furnizate de utilizatori. Astfel, Atlas Genie automatizează procesul de planificare a unei călătorii şi oferă recomandări pentru destinaţii, cazare, activităţi şi restaurante. Echipa oferă o astfel de soluţie atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice.

Gym Core AI (Start-up) - Gym Core AI este o aplicaţie utilă atât pentru persoanele interesate de mişcare fizică, cât şi pentru sălile de gimnastică. Această aplicaţie este bazată pe algoritmi de Inteligenţă Artificială şi este concepută pentru a ajuta utilizatorii să efectueze exerciţii fizice corect şi în siguranţă. Gym Core AI oferă sfaturi şi instrucţiuni personalizate în timp real, astfel încât utilizatorii să poată urmări progresul şi să-şi îmbunătăţească tehnica, fără riscul de accidentare. Astfel, Gym Core AI propune o soluţie utilă şi eficientă pentru toţi cei care doresc să-şi îmbunătăţească performanţele fizice şi să evite accidentările în timpul antrenamentelor.

ARTBYTE (Start-up) - ARTBYTE este o aplicaţie destinată inginerilor din sectorul industrial, care îşi propune să ofere sesiuni de vizualizare şi învăţare prin tehnologii AR în vederea utilizării echipamentelor industriale. Această aplicaţie răspunde unor numeroase nevoi, cum ar fi: obligativitatea asigurării siguranţei în momentul folosirii unor utilaje, nevoia generală de training specializat, sau necesitatea de servicii personalizate pentru firme şi utilaje.

Berny.ai  (Scale-up) - Berny.ai reprezintă soluţie automată de luare a notiţelor importante din timpul întâlnirilor online pentru echipe mici şi mijlocii. Dat fiind faptul că procesul manual tradiţional este unul anevoios, automatizarea propusă de acest produs are drept scop eliminarea lacunelor curente, oferind instrumente de transcriere şi sintetizare alimentate de către Inteligenţa Artificială.

Assista (Scale-up) - Aplicaţia mobilă Assista pune la dispoziţie utilizatorilor săi posibilitatea creării unor avataruri realiste cu care aceştia pot purta conversaţii dinamice şi antrenante despre orice subiect, lucrând practic cu nişte consilieri pre-instruiţi. Cu ajutorul Inteligenţei Artificiale, aplicaţia oferă diferite utilităţi, precum procesarea documentelor sau personalizarea unui asistent virtual propriu, oferind în acelaşi timp o interfaţă uşor de folosit de către oricine.

Key4all (Start-up) - Key4all este o tastatură hardware inovatoare, creată pentru a facilita accesul la diferite comenzi prin taste dedicate. Această tastatură este complet personalizabilă, iar fiecare utilizator o poate configura în funcţie de preferinţe: de la gaming la programare sau editare video. De asemenea, utilizatorii mai au şi alte opţiuni, cum ar fi setarea luminozităţii, zoom in sau out. Diferenţierea produsului ţine întocmai de personalizarea sa complexă.

Triliada (Scale-up) - Triliada este o platformă online ce îşi propune să conecteze elevii cu actualii studenţi pentru a fi îndrumaţi în alegerea cea mai potrivită a viitorului lor parcurs educaţional. În acest sens, prin intermediul platformei dezvoltate, elevii au acces la informaţii sumarizate despre facultăţi şi vor putea realiza anumite teste vocaţionale menite să le simplifice procesul de selecţie. Nu în ultimul rând, au posibilitatea de a purta discuţii directe cu studenţii prin sesiuni de Q&A şi sunt conectaţi cu cele mai interesante evenimente academice, astfel încât, în final, aceştia să ia decizia optimă pentru dezvoltarea lor.

Keep - making your wardrobe last (Scale-up) - Keep este o platformă care vine în ajutorul industriei fashion şi a problemei de sustenabilitate prin mai multe moduri inovative. Produsul oferă utilizatorilor posibilitatea de a rezerva un croitor care poate repara sau personaliza haine, reducând astfel consumul şi emisiile generate de producţia de haine noi şi promovând economia circulară, o strategie a Uniunii Europene. Pe lângă aceasta, platforma susţine comunitatea locală de croitori, aducând beneficii economice pentru aceştia. Keep poate fi utilizat atât de către consumatori finali (B2C), cât şi de către afaceri care au nevoie de servicii de reparaţii şi personalizare a textilelor (B2B).

Carbonite (Start-up) - Carbonite este un produs care vine în ajutorul firmelor mici şi mari în vederea îmbunătăţirii sustenabilităţii. Cu o piaţă a datelor de sustenabilitate inexactă, Carbonite oferă soluţii complete şi precise pentru colectarea şi analiza datelor, rapoarte personalizate şi sugestii pentru îmbunătăţirea impactului asupra mediului. Aplicaţia facilitează procesul birocratic legat de sustenabilitate, integrându-se cu diferite API-uri şi agregând datele prin metode complexe, oferind astfel o bază de date naţională pentru a sprijini această mişcare către un viitor mai sustenabil. Carbonite nu doar colectează date publice, dar şi aplică modele matematice pentru a oferi soluţii personalizate adresate companiilor mari şi mici. Astfel, prin utilizarea soluţiei Carbonite, companiile pot eficientiza procesul de reducere a amprentei de carbon.

Politiq Data (Scale-up) - Politiq Data este o platforma care centralizează automat informaţiile publice de care au nevoie organizaţiile, economisind timp şi resurse financiare. Cu ajutorul Inteligenţei Artificiale, mai exact a tehnologiilor ce se bazează pe Machine Learning, datele sunt agregate şi transformate în rapoarte menite să prezinte interesele organizaţiilor în cea mai eficientă manieră.

GreenUP (Start-up) - GreenUP este o aplicaţie Web destinată monitorizării amprentei de carbon la nivelul companiilor şi alinierii cu directivele EU în acest sens. Scopul acestei aplicaţii este de a ajuta companiile să îşi îndeplinească obligaţiile legale de raportare a amprentei ecologice conform normelor europene. GreenUP utilizează parametri de măsurare a amprentei de carbon pentru a oferi o imagine clară şi precisă a impactului companiei asupra mediului înconjurător. Beneficiul utilizării GreenUP constă în eficientizarea procesului de monitorizare a amprentei de carbon, reducerea timpului şi efortului necesar pentru a îndeplini obligaţiile legale şi îmbunătăţirea reputaţiei companiei prin demonstrarea angajamentului faţă de mediul înconjurător.

Ophset (Scale-up) - Ophset este o platformă online care conectează companiile care emit carbon cu cele care îl colectează, oferind astfel o soluţie practică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă. Platforma funcţionează prin intermediul conceptului de economie circulară, oferind o alternativă sustenabilă de taxare a emisiilor de carbon. Soluţia propusă oferă un model de business superior soluţiilor deja existente şi conformă directivelor Europene pentru durabilitate. Astfel, companiile pot reduce emisiile de carbon şi pot îndeplini obiectivele de sustenabilitate, în timp ce contribuie la o lume mai curată şi mai sănătoasă pentru toţi.

SecureDELTA (Spin-off) - SecureDELTA este un sistem de management pentru a crea, stoca, cripta, valida şi instala fişiere securizate de actualizare a software-ului, având ca scop rezolvarea erorilor şi problemelor de securitate apărute în infrastructurile cibernetice din cauza actualizărilor şi transferurilor de date. Acest produs inovator salvează până la 70% din resursele investite în acest proces, oferind astfel o soluţie eficientă şi economică pentru companiile cu resurse limitate care folosesc sisteme informatice. Soluţia foloseşte fişiere delta, adică o reprezentare compactă a tuturor diferenţelor binare dintre două versiuni ale aceluiaşi fişiere software. Utilizatorii vizaţi de SecureDELTA sunt companiile cu resurse limitate care folosesc sisteme informatice, care, prin utilizarea acestui produs inovator, vor economisi timp şi bani, putând astfel să se concentreze pe activităţile lor principale şi să îşi îmbunătăţească performanţa şi securitatea infrastructurilor cibernetice.

SoilMate (Start-up) - SoilMate este o aplicaţie destinată agriculturii care îşi propune să ajute fermierii să obţină cele mai bune rezultate în cultivarea plantelor. Aplicaţia lucrează cu mai multe baze de date din domeniu, iar după analiza datelor, aplicaţia verifică şi stabileşte cea mai bună potrivire dintre diferite tipuri de plante şi solul respectiv. Utilizatorii vizaţi sunt fermierii, iar beneficiul constă în creşterea gradului de potrivire dintre tipul de sol şi planta cultivată, ceea ce va duce la o creştere a randamentului şi a calităţii culturilor. SoilMate este soluţia perfectă pentru fermierii care doresc să obţină cele mai bune rezultate în cultivarea plantelor şi să economisească timp şi resurse în procesul de selecţie a plantelor potrivite pentru solul specific.

Insectus (Start-up) - Insectus se adresează atât micro-agricultorilor, cât şi la un nivel macro B2B. Problemele cărora se adresează sunt costul ridicat al furajelor clasice, risipirea excesiva a alimentelor din restaurante, sensibilitatea agriculturii în faţa fenomenelor naturii. Utilizatorii acestui produs beneficiază de o alternativă sustenabilă şi eficientă la metodele tradiţionale de obţinere a furajelor, ceea ce poate contribui la creşterea productivităţii şi a profitabilităţii în sectorul agricol. Insectus propune o gamă de produse inovatoare pe bază de insecte, concepute pentru diverse utilizări. Scopul produsului este de a oferi avantaje faţă de metodele clasice de obţinere a furajelor de înaltă calitate, prin intermediul unui proces rapid şi eficient, care ocupă mai puţin spaţiu şi nu este influenţat de factorii externi de mediu. Astfel, Insectus oferă mijloace sustenabile care permit obţinerea unor produse de calitate superioară, o alternativă a furajelor tradiţionale mult mai bogată din punct de vedere nutriţional.

HealthMate (Start-up) - HealthMate este o platformă digitală cu informaţii medicale care îşi propune să îmbunătăţească comunicarea dintre doctori şi pacienţi prin monitorizarea pacienţilor după intervenţii şi tratamente. Această aplicaţie facilitează urmărirea stării pacientului post-intervenţie. Misiunea HealthMate este reprezentată de menţinerea comunicării eficiente între medic şi pacient după consultaţie/intervenţie în vederea soluţionării problemelor de sănătate în condiţii optime. Utilizatorii vizaţi sunt medicii cardiologi ce au nevoie să susţină consultaţii periodice şi pacienţii lor, iar beneficiul constă într-o comunicare mai bună şi mai eficientă, care va duce la o recuperare mai rapidă şi la o îmbunătăţire a stării de sănătate a pacientului.

Mind Mate (Scale-up) - Mind Mate este un instrument digital inovator care îşi propune să ofere asistenţă virtuală pacienţilor care prezintă simptome de bipolaritate. Prin intermediul antrenamentelor cognitive personalizate, acesta îmbunătăţeşte concentrarea şi ajută la reducerea timpilor de tratament. Mind Mate se bazează pe o aplicaţie pentru introducerea datelor de tip jurnal, ceea ce permite pacienţilor să monitorizeze starea lor de sănătate şi să primească feedback în timp real. Utilizatorii vizaţi sunt pacienţii bipolari, care beneficiază de o abordare mai eficientă şi personalizată a tratamentului, precum şi de o mai bună gestionare a crizelor. Mind Mate este soluţia perfectă pentru cei care doresc să îşi îmbunătăţească calitatea vieţii şi să trăiască mai bine cu simptomele de bipolaritate.

RadGen (Scale-up) - RadGen este un asistent digital medical care îşi propune să eficientizeze procesul de interpretare a razelor X toracice. Produsul prelucrează automat informaţiile şi generează rapoarte de imagistică pe baza unui sistem de fotografiere. Utilizatorii vizaţi sunt pacienţii care beneficiază de servicii de imagistică medicală, iar beneficiul lor constă în reducerea timpului de interpretare a rezultatelor şi eliminarea erorilor de interpretare.RadGen este o soluţie inovatoare care poate revoluţiona modul în care se interpretează razele X toracice, oferind astfel un diagnostic mai rapid şi mai precis. Beneficiarii vizaţi sunt spitale şi centre de imagistică medicală, iar aplicaţia poate fi extinsă şi pentru analiza altor tipuri de imagini medicale.

HealthBox (Scale-up) - HealthBox este o aplicaţie mobilă pentru documente medicale, care îşi propune să digitalizeze documentele medicale prin intermediul fotografiilor. Prin fotografierea documentelor medicale şi crearea unei baze de date conform acestora, HealthBox simplifică procesul de gestionare a documentelor medicale pentru pacienţii bolnavi cronic. Utilizatorii beneficiază de o soluţie eficientă şi rapidă pentru a avea acces la documentele lor medicale, organizate automat într-un dosar virtual, pentru a le transmite medicului lor. HealthBox este o soluţie inovatoare care aduce beneficii semnificative pentru pacienţi şi îmbunătăţeşte calitatea serviciilor medicale deoarece pacientul nu mai adună fişe medicale fizice, iar medicul poate accesa dosarul de la distanţă.

NovaChess (Start-up) - NovaChess este o aplicaţie mobilă destinată promovării şahului ca mod distractiv şi creativ de dezvoltare a sinelui. Această aplicaţie este un joc educativ de şah care îşi propune să ofere utilizatorilor o modalitate interactivă de a învăţa şi de a se distra în acelaşi timp. Prin intermediul aplicaţiei NovaChess, utilizatorii pot învăţa regulile de bază ale şahului şi pot exersa diverse strategii de joc. În plus, aplicaţia oferă şi o serie de lecţii şi exerciţii care îi ajută pe utilizatori să îşi îmbunătăţească abilităţile de joc. Mijloacele tehnologice utilizate în cadrul aplicaţiei NovaChess sunt bazate pe învăţarea prin joc. Astfel, utilizatorii pot învăţa şi exersa diverse strategii de joc prin intermediul unor jocuri interactive şi provocări distractive.

Karti.ai (Scale-up) - Karti.ai este un coş de cumpărături universal alimentat de inteligenţă artificială, creat pentru a uşura procesul de cumpărături online. Scopul său este de a urmări preţurile, ofertele şi recomandările de pe site-urile de comerţ electronic, astfel încât utilizatorii să poată face achiziţii inteligente şi economice. Această tehnologie inovatoare ajută la automatizarea procesului de cumpărături. Beneficiul utilizării constă în reducerea timpului petrecut pentru cumpărături online, precum şi în economisirea de bani, prin găsirea celor mai bune oferte şi reduceri. Astfel, Karti.ai este soluţia perfectă pentru cei care doresc cumpărături inteligente şi eficiente, fără a pierde timp şi bani.

fastbox (Start-up) - fastbox este o aplicaţie de cumpărături care îşi propune să eficientizeze procesul de achiziţionare a alimentelor. Prin intermediul unui aplicaţii este controlat un seif, care acţionat prin scanarea unui cod QR, permite utilizatorilor ridicarea produselor comandate online dintr-un spaţiu dedicat, evitând astfel aglomeraţia din centrele comerciale şi economisind timp preţios. fastbox contribuie la optimizarea duratei cumpărăturilor, fiind ideal pentru cei cu program încărcat. De asemenea, soluţia propusă promite să stimuleze vânzările în magazine.

Mohican (Start-up) - Mohican este un sistem de învăţare automată destinat modificării plasării reclamelor pe site-urile online. Acesta utilizează tehnologia web-scraping pentru a colecta informaţii despre utilizatorii site-urilor şi pentru a identifica cele mai bune locaţii pentru afişarea reclamelor. Scopul produsului este de a eficientiza procesul de plasare a reclamelor şi de a creşte rata de conversie a acestora. Utilizatorii vizaţi sunt cei care folosesc site-urile online, precum proprietarii de magazine online sau de bloguri, care doresc să îşi maximizeze veniturile prin afişarea reclamelor în locurile cele mai potrivite. Astfel, Mohican oferă o soluţie automată şi precisă pentru plasarea reclamelor, eliminând astfel nevoia de a face manual această sarcină consumatoare de timp.

MetaTags (Scale-up) - Produsul MetaTags se adresează problemei reprezentate de pachete/paleţi murdari şi actualizări non-reale în timp. Soluţia se adresează afacerilor care folosesc paleţi, lanţurile de aprovizionare şi afacerilor care reciclează pachetele. Produsul poare fi integrat în sistemele existente ale lanţului de aprovizionare şi este disponibil pentru orice smartphone, beneficiul fiind costurile mai mici de producţie a dispozitivelor, iar acestea din urmă fiind sigure şi securizate.

WallPrintAI (Scale-up) - WallPrintAI oferă o soluţie simplă şi eficientă pentru personalizarea imaginilor afişate într-o locuinţă, eliminând nevoia de a căuta prin magazine sau online pentru a găsi o imagine imprimată care să se potrivească perfect cu stilul şi ambientul casei. În plus, prin generarea de imagini unice pentru a fi imprimate, WallPrintAI oferă o experienţă de cumpărare personalizată şi rapidă pentru fiecare client. Astfel, soluţia propune crearea unei atmosfere unice şi plăcute în propria casă.

s'Market (Start-up) - s'Market este o aplicaţie web destinată retail-ului şi marketing-ului care îşi propune să îmbunătăţească experienţa de cumpărare a utilizatorilor prin crearea unei rute în interiorul magazinelor conform listei de cumpărături predeterminate. Astfel, este propusă o platformă internă sigură care să procesezedigital datele din realitatea fizică într-un spaţiu virtual, contribuind la eficientizarea timpului petrecut la cumpărături şi generând o experienţă de cumpărare mai utilă pentru utilizatori.

Empower (Start-up) - Empower este o platformă interactivă de angajare care îşi propune să integreze grupurile vulnerabile în câmpul muncii. Prin agregarea de date şi utilizarea tehnologiei, Empower oferă o soluţie eficientă pentru a ajuta aceste categorii vulnerabile să găsească locuri de muncă potrivite. Astfel, Empower le oferă oportunitatea de a-şi găsi un loc de muncă care să se potrivească cu abilităţile şi experienţa lor, contribuind astfel la creşterea încrederii şi independenţei lor financiare.

Echipele calificate în Iaşi

Şcoala Altfel (Start-up) - Şcoala Altfel este o aplicaţie destinată elevilor şi profesorilor care îşi propune să faciliteze pregătirea online. Această platformă permite elevilor să îşi programeze sesiuni de pregătire cu profesorii preferaţi. De asemenea, prin intermediul soluţiei propuse, profesorii pot să îşi organizeze mai bine timpul şi să ofere lecţii personalizate, adaptate nevoilor fiecărui elev. Prin intermediul mijloacelor tehnologice moderne, Şcoala Altfel oferă o experienţă de învăţare interactivă şi eficientă, contribuind la îmbunătăţirea performanţelor şcolare şi la dezvoltarea abilităţilor elevilor.

Q-Sort (Start-up) - Q-Sort este un sistem automatizat destinat presortării deşeurilor solide, cu scopul de a sprijini sustenabilitatea. Acesta utilizează senzori, motoare şi metode de tip Inteligenţă Artificială pentru a identifica şi sorta diferite tipuri de deşeuri, contribuind astfel la reducerea cantităţii de reziduri care ajung în depozitele de gunoi şi la creşterea eficienţei procesului de reciclare. Utilizatorii vizaţi sunt centrele comerciale, aeroporturile, instituţiile publice, organizatorii de evenimente şi corporaţiile, care vor beneficia de o gestionare mai eficientă a deşeurilor şi de o reducere a costurilor asociate cu eliminarea acestora.

BIM Evolution (Start-up) - BIM Evolution este un dispozitiv medical inovator, creat pentru a ajuta la recuperarea membrelor superioare. Scopul acestui produs este de a implementa un plan de recuperare personalizat, în funcţie de scorul obţinut de pacient. BIM Evolution utilizează tehnologii avansate pentru a ajuta la îmbunătăţirea abilităţilor motorii fine şi pentru a reduce timpul necesar pentru recuperare. Utilizatorii vizaţi ai acestui produs sunt persoanele care au suferit accidente de maşină, AVC-uri sau alte afecţiuni care au afectat mobilitatea membrelor superioare. Astfel, BIM Evolution îşi propune să accelereze şi eficientizeze procesul de recuperare a utilizatorilor.

BIM Stars (Start-up) - BIM Stars este o orteză inteligentă destinată monitorizării posturii coloanei vertebrale, cu scopul de a ajuta pacienţii să se recupereze mai eficient după o intervenţie medicală. Echipa din spatele soluţiei a observat că mulţi pacienţi nu respectă programul de reabilitare medicală, ceea ce poate duce la complicaţii şi întârzieri în procesul de vindecare. Astfel, aceştia propun o orteză inteligentă care poate fi purtată confortabil şi care monitorizează postura coloanei vertebrale, oferind feedback în timp real şi generând rapoarte detaliate pentru medicul curant.

Idea Food (Start-up) - Idea Food este o aplicaţie creată pentru a ajuta cofetăriile, patiseriile şi brutăriile să gestioneze mai eficient stocurile de produse apropiate de termenul de valabilitate. Aplicaţia mobilă îşi propune să reducă risipa din domeniul alimentar, prin intermediul unei platforme intuitive şi uşor de utilizat. Această platformă generează automat alerte atunci când un produs se apropie de termenul de valabilitate, astfel încât utilizatorii să poată lua măsuri pentru a evita risipa. De asemenea, aplicaţia oferă şi funcţii avansate, precum rapoarte detaliate despre stocurile de produse şi istoricul alertelor. Prin utilizarea Idea Food, entităţile interesate pot economisi bani şi resurse.

Old but Gold (Start-up) - Old but Gold este o aplicaţie destinată organizării evenimentelor, care îşi propune să ofere un asistent virtual pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze cu uşurinţă etapele organizatorice. Cu ajutorul Inteligenţei Artificiale, aplicaţia pune întrebări despre eveniment, temă, locaţie, numărul de invitaţi, preferinţe de mâncare şi băutură, sugerând opţiuni potrivite pentru fiecare aspect al evenimentului. Astfel, produsul Old but Gold este destinat persoanelor care doresc să organizeze rapid şi cu uşurinţă un eveniment, cum ar fi o zi de naştere, o nuntă, un botez sau orice alt tip de eveniment.

DressMate (Start-up) - DressMate este o aplicaţie Web inovatoare, creată pentru a revoluţiona modul în care ne îmbrăcăm. Această aplicaţie îşi propune să ofere o soluţie simplă şi eficientă pentru probarea hainelor, folosind tehnologia 3D. Astfel, DressMate va permite utilizatorilor să îşi creeze propriul avatar, customizat în funcţie de dimensiunile corporale şi de alte preferinţe fizice, pentru a mixa şi a asorta ţinutele într-un mod uşor şi rapid. În acest sens, utilizatorii îşi vor putea încărca hainele lor preferate în aplicaţie, având acces la o imagine generală rapidă în mediul virtual asupra sinelui.

Dream Team (Start-up) - Dream Team propune o aplicaţie mobilă numită "SeeYa!" destinată îmbunătăţirii comunicării şi interacţiunii între grupurile de prieteni. Produsul celor de la Dream Team vine în ajutorul utilizatorilor prin simplificarea procesului de organizare a întâlnirilor şi a activităţilor comune. Prin intermediul algoritmilor avansaţi de planificare şi gestionare a timpului, utilizatorii vizaţi îşi pot petrece timpul împreună fără a întâmpina dificultăţi în a găsi ocazia şi modul potrivit de a interacţiona. Astfel, beneficiul utilizatorilor constă într-o comunicare mai eficientă şi într-o organizare mai uşoară a activităţilor comune, ceea ce duce la o creştere a satisfacţiei şi a calităţii timpului petrecut împreună.

Smart Money (Start-up) - Smart Money este un site online dedicat educaţiei financiare pentru copii. Acesta oferă cursuri structurate pe categorii de vârstă, cu aprofundare prin jocuri interactive şi recompense la finalul fiecărui capitol, pentru a oferi copiilor şansa de a înţelege educaţia financiară într-un mod distractiv şi interactiv. Utilizatorii vizaţi sunt copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, iar beneficiul lor din utilizarea produsului este învăţarea conceptelor financiare de la o vârstă fragedă şi accesarea tuturor acestor informaţii valoroase dintr-un singur loc, accesibil şi uşor de navigat. Astfel, Smart Money îi ajută pe copii să înţeleagă concepte financiare importante, cum ar fi economisirea, gestionarea banilor şi investiţiile, pregătindu-i astfel pentru viitorul lor financiar.

SunWise (Start-up) - SunWise este o aplicaţie Web inovatoare care oferă consultanţă energetică şi ajută utilizatorii să găsească furnizori şi echipamente avantajoase. Prin intermediul acestei aplicaţii, utilizatorii pot obţine informaţii detaliate despre consumul lor de energie şi pot primi sfaturi personalizate pentru a reduce costurile. De asemenea, SunWise oferă o platformă sigură şi uşor de utilizat pentru a găsi furnizori şi echipamente mai eficiente energetic, ceea ce poate duce la economii semnificative pe termen lung. Cu SunWise, utilizatorii pot economisi bani şi pot contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea consumului de energie.

HEALTIFY (Start-up) - HEALTIFY este o aplicaţie care poate ajuta la menţinerea sănătăţii mintale prin intermediul muzicii. Această aplicaţie oferă utilizatorilor un scor în funcţie de muzica pe care o ascultă, iar dacă scorul este apropiat de spectrul de tristeţe, HEALTIFY pune utilizatorul în legătură cu un psiholog sau psihoterapeut. Astfel, utilizatorii îşi pot monitoriza într-un mod simplu şi eficient starea de spirit şi pot primi ajutorul necesar în cazul în care se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

AUTISmize (Start-up) - AUTISmize este o aplicaţie mobilă destinată conectării părinţilor copiilor cu autism fiind ajutaţi de specialişti din domeniu. Scopul acestei aplicaţii este de a oferi o soluţie eficientă şi accesibilă pentru părinţii care doresc să îşi ajute copiii să se dezvolte şi să înveţe într-un mod mai eficient. AUTISmize propune utilizarea de smartphone-uri şi brăţări smart pentru a permite părinţilor să monitorizeze şi să înregistreze progresul copiilor lor, precum şi să comunice cu specialiştii în domeniu. Prin soluţia propusă, părinţii pot avea acces la informaţii şi sfaturi de la specialişti în timp real, ceea ce poate ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor lor. De asemenea, specialiştii pot monitoriza progresul copiilor şi pot oferi sfaturi personalizate pentru fiecare caz în parte.

Study Group (Start-up) - Study Group este o aplicaţie mobilă destinată studenţilor care îşi propune să faciliteze crearea şi alăturarea la grupuri de studiu personalizate în funcţie de preferinţele de învăţare. Această aplicaţie mobilă oferă utilizatorilor o modalitate uşoară şi eficientă de a găsi şi de a se conecta cu alţi studenţi care împărtăşesc aceleaşi interese şi stiluri de învăţare. Prin intermediul Study Group, studenţii au acces la un mediu de învăţare colaborativ, la materiale create pentru diferite stiluri de învăţare, la evenimente/conferinţe, dar şi la beneficii financiare. Studenţii îşi pot astfel îmbunătăţi performanţele academice şi pot accesa materiale didactice de calitate, în timp ce îşi dezvoltă abilităţile de colaborare şi de comunicare.

DrugBin.Solution (Start-up) - DrugBin.Solution este o platformă destinată gestionării medicamentelor scoase din uz. Scopul acesteia este de a oferi o soluţie eficientă şi sigură pentru farmacii şi firme de casare care se confruntă cu probleme de stocare şi eliminare a medicamentelor expirate sau neutilizate. Mijloacele tehnologice utilizate în cadrul DrugBin.Solution sunt de ultimă generaţie, asigurând astfel securitatea şi confidenţialitatea datelor stocate. Platforma oferă o interfaţă intuitivă şi uşor de utilizat, care permite utilizatorilor să acceseze rapid şi eficient informaţiile necesare. Astfel, produsul oferă un mod eficient şi ecologic de a monitoriza şi gestiona stocurile de medicamente, iar administraţiile publice locale pot utiliza platforma în cadrul programelor PNRR pentru gestionarea medicamentelor în farmaciile de spital.

MEDVISE (Start-up) - MEDVISE este o aplicaţie inovatoare care îşi propune să revoluţioneze modul în care utilizatorii accesează informaţii medicale. Prin utilizarea de metode de tip inteligenţă artificială, platforma permite furnizarea de sfaturi rapide şi avizate, conectând utilizatorii cu specialiştii într-un mod eficient şi simplu.Soluţia MEDVISE este adresată populaţiei generale, clinicilor şi diferiţilor specialişti. Astfel, utilizatorii pot accesa informaţii medicale relevante şi de încredere, fără a fi nevoiţi să caute pe diferite bloguri sau să consulte surse nesigure. Mai mult, prin intermediul MEDVISE, specialiştii beneficiază de listare pe platformă, promovare şi de management al programărilor, ceea ce le permite să îşi extindă baza de clienţi şi să îşi eficientizeze activitatea.

Green Cell (Start-up) - Green Cell este o soluţie inovatoare pentru cei pasionaţi de gastronomie şi un stil de viaţă sănătos. Soluţia este reprezentată de o seră inteligentă care vine cu senzori multipli şi o aplicaţie mobilă pentru a monitoriza permanent parametrii precum temperatura, umiditatea, intensitatea luminoasă şi starea alimentelor vegetale. Prin Green Cell, consumul de energie este redus, iar calitatea alimentelor este monitorizată continuu, astfel încât utilizatorii să se bucure întotdeauna de prospeţimea acestora. Astfel, cu Green Cell, sarcinile repetitive şi consumatoare de timp legate de creşterea plantelor sunt automatizate, iar utilizatorii pot beneficia de o soluţie sigură şi eficientă pentru a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă.

Oratoria Education (Start-up) - Oratoria Education este o platformă educaţională inovatoare, care oferă diferite pachete şi planuri educaţionale pentru copii. Scopul produsului este de a oferi un loc de învăţare şi dezvoltare modern, care combină teoria cu practica şi care încurajează interacţiunea umană faţă-în-faţă. Astfel, Oratoria Education oferă cursuri teoretice şi activităţi practice în care copii cu vârste cuprinse între 8-18 ani învaţă aptitudini de vorbit în public, dezvoltă gândirea critică şi îşi îmbogăţesc cultura generală. Pe lângă acestea, Oratoria Education oferă şi cursuri de educaţie antreprenorială şi financiară şi oportunităţi de a merge într-o tabără de vară şi de a învăţa într-un mediu plăcut şi sigur".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO