Business Hi-Tech

VIDEO. Alina Ştefan, CEO Salarium, start-up din InnovX-BCR, despre participarea la SelectUSA, în Washington: în SUA ai mereu experienţa aceasta de a gândi mare şi expunerea la o gândire de ansamblu

Autor: Adrian Seceleanu

28.06.2022, 16:14 76

Participarea la SelectUSA Investment Summit, cel mai important eveniment dedicat investiţiilor străine directe din Statele Unite, este importantă pentru un start-up pentru că îl expune la modul de gândire, de abordare al investitorilor şi antreprenorilor din SUA şi de pe alte pieţe, consideră Alina Ştefan, CEO al start-up-ului Salarium, care participă la conferinţa din Washington ca parte a unui program susţinut de acceleratorul InnovX-BCR.

“Pentru noi a fost un exerciţiu foarte bun, nu numai de networking. Ce se întâmplă foarte bine în SUA este că ai mereu o experienţa acesta de a gândi mare şi expunerea la o gândire de ansamblu. În acelaşi timp te poate valida interacţiunea de aici, îţi poate valida modelul, poate să fie şi o zonă de learning pe care să o iei. Nu am venit neapărat cu un plan de a ridica o rundă şi dacă ar fi, oricum ar fi un plan pe termen lung, sau în anii viitori. Dar cred că experienţa aceasta de a creşte puţin mindset-ul şi a gândi şi în felul în care gândesc investitorii de aici, de a fi în linie cu ei, să ne asigurăm că ne dezvoltăm în direcţia bună, şi cumva şi să-ţi iei validare că ceea ce ai făcut şi ce facem în momentul ăsta este ce ar trebui să facem”, a spus Alina Ştefan într-un scurt interviu pentru ZF, acordat după susţinerea unui pitch în faţa unui juriu din cadrul track-ului dedicat zonei de fintech din cadrul evenimentului.

Ce a mai declarat Alina Ştefan:

E nou şi în acelaşi timp e similar cu experienţele pe care le avem şi acasă. Audienţa a fost puţin diferită, şi prezentarea puţin diferită pentru că e pentru o audienţă mai amplă şi cu interese diferite decât suntem obişnuiţi acasă. Mi s-a părut foarte interesant şi foarte faină experienţa pentru noi ca şi pitch şi ca start-up românesc într-un plan mai diversificat.

Mi s-a părut că pitchul a fost primit cu căldură şi întrebările au fost super faine şi a fost interes din partea panelului, ceea ce întotdeauna e un lucru bun. Cred că fiind şi feedback bun după prezentare, asta ne-a validat faptul că am făcut o treabă bună, sperăm să fi lăsat un mesaj clar şi toată lumea să fi înţeles cu ce ne ocupăm, ce facem şi care sunt planurile noastre.

Le recomand să înceapă cât mai devreme. Pentru noi a fost o binecuvântare să începem programul InnovX chiar de la începutul startup-ului pentru că nu numai că am avut acces la informaţie şi la structură dar ne-a ajutat ă ne concentrăm foarte mult business şi aşa am putut să ardem nişte etape să ne mişcăm un pic mai repede, să fim critici cu noi dar destul curajoşi şi deschişi şi să cerem ajutorul oamenilor care erau dornici să ne ajute - fie că au fost mentori fie că au fost oameni de business, antreprenori. Cred că dacă aş da un sfat ar fi să înceapă cât mai repede, să fie cât mai deschişi, cât mai curajoşi şi să nu încerce să facă lucrurile perfect de la ,început să le facă <<good enough>> şi în timp să le facă din ce în ce mai bine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO