Business Hi-Tech

VIDEO. Digi: Am ajuns în 25 de ani la o reţea fixă egală cu cea a Romtelecom, dacă nu cumva i-am şi depăşit

Autor: Adrian Seceleanu

18.12.2019, 09:14 2384

Serghei Bulgac, CEO: Spre deosebire de fostul monopol din telefonia fixă, 95% din cele peste 6 milioane de gospodării din România acoperite de reţeaua Digi au acces la fibră optică.

Compania de cablu RCS&RDS Digi, jucătorul domi­nant de pe pieţele locale de internet fix şi televiziune prin cablu - cu o cotă de piaţă de peste 50%, controlat de mi­liar­darul orădean Zoltan Teszari, a ajuns în 25 de ani să dezvolte o infrastructură fixă egală sau mai mare decât cea a fostului monopol din telefonia fixă - Romtelecom, actualul Telekom.

„Avem aproape 8 milioane de locuinţe acoperite cu infra­struc­tură proprie în România şi Unga­ria, la care se adaugă şi ser­vi­ciile fixe din Spania. În Ro­mânia avem peste 6 milioane de gospo­dă­rii acoprite cu fibră optică. În ur­mă­toarele săptămâni vom reve­ni cu cifre exacte pentru finele anu­lui, sigur vor fi peste 6 milioane de gospodării acoperite în România de re­ţea­ua fixă de fibră optică“, a declarat Serghei Bulgac, CEO al gigantului din cablu, în cadrul unei întâlniri cu media.

Răspunzând unei întrebări adresate de ZF, el a precizat că în prezent Digi acoperă cu reţeaua fixă cel puţin la fel de multe gospodării ca fostul monopol din telefonia fixă, cu diferenţa majoră că fostul Romtelecom încă are o reţea vastă de cupru, cu performanţe scăzute.

„Nu aş putea să compar (exact - n. red.) pentru că ceilalţi operatori nu publică cifra aceasta. Dar cu siguranţă dacă nu am depăşit Romtelecom suntem cu siguranţă la egalitate, ca şi număr (de gospodaării acoperite - n. red.). Ca şi calitate de departe suntem mult mai buni (ca Telekom - n. red.) pentru că avem doar fibră, sau avem în peste 95% din cazuri fibră optică“.

Ambiţia Digi este să ducă reţeaua de fibră optică în toată România „cât mai repede“, a completat vicepreşedintele RCS&RDS Valentin Popoviciu. „Vrem să cucerim şi ultimele redute“, a punctat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO