Business Hi-Tech

VIDEO. Directorul comercial al Telekom România: Experienţa de utilizare a Huawei Mate X şi Samsung Galaxy Fold este incredibilă, smartphone-ul pliabil este viitorul pe piaţă

Autor: Adrian Seceleanu

28.02.2019, 14:44 602

Smartphone-urile pliabile dezvoltate de Huawei şi Samsung, doi dintre cei mai mari jucători globali de pe piaţa de comunicaţii, oferă o experienţă „uimitoare“ pentru că devin instan­ta­neu „o tabletă“ şi vor deveni, pe măsură ce tehnologia va deveni mai ieftină, noua formă standard a gadgeturilor, afirmă Andreas Elsner, directorul comercial pe segmentul consumer al Telekom România, cu afaceri de peste 900 mil. euro în 2018.

„Am văzut telefoanele pliabile de la Samsung şi Huawei şi cred că ambele modele sunt impresionante. A fost incredibilă experienţa de utilizare, foarte naturală, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost că ambele erau foarte subţiri şi şi că odată ce sunt scoase din buzunar devin nişte gadgeturi cu ecrane de peste 7 inchi, la fel ca o tabletă“, a declarat Elsner într-un interviu pentru ZF la Târgul MWC din Barcelona. Huawei şi Samsung au expus telefoanele pliabile la târg în vitrine speciale în care pot fi văzute de la distanţă dar nu pot fi atinse, accesul la terminale fiind încă unul restrâns, având în vedere că mai sunt câteva luni până la momentul lansării comerciale. Primul model care va apărea pe piaţă este Galaxy Fold de la Samsung, care va ajunge şi în România la finalul lunii aprilie cu un preţ de 2.000 de euro.

În ciuda preţului de 2.000, respectiv 2.300 de euro (pentru Huawei Mate X), Elsner a declarat că este interesat să aibă cât mai curând telefoanele pliabile în portofoliul Telekom România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO