Business Hi-Tech

VIDEO. Estimare PWC: 56% dintre taxiurile din România lucrează tradiţional, prin dispecerat, fără aplicaţii mobile

Autor: Adrian Seceleanu

18.04.2019, 17:06 93

Aproximativ 54.000 de şoferi de taxi din România nu folosesc nicio aplicaţie mobilă prin care să accepte comenzi şi se bazează doar pe sistemul tradiţional de preluare al comenzilor prin dispecerate, conform unui studiu realizat de PwC România.

Datele din studiul PwC, prezentate de Bogdan Belciu, partener, servicii de consultanţă pentru management în cadrul companiei, arată că în România arată şi că există mai mulţi taximetrişti care folosesc aplicaţii mobile decât şoferi parteneri ai platformelor precum Uber sau Bolt (Taxify).

“Potrivit studiului, numărul de şoferi de ride-sharing reprezintă 21% (aprox. 20 mii) din totalul numărului de şoferi de transport urban privat, în vreme ce şoferii de taxi care folosesc aplicaţii de mobilitate urbană (e.g. Clever, Star Taxi) reprezintă 23% din total (aprox. 22 mii). In continuare, numărul de soferi de taxi care nu folosesc nicio aplicaţie de mobilitate urbană este semnificativ (aprox. 54 mii).  În medie, românii fac aprox. 17 călătorii pe an cu taxiul şi 3 calatorii pe an prin intermediul platformelor de ride sharing.”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO