Business Hi-Tech

VIDEO. Microsoft Envision Forum 2021: Urmăriţi cele mai importante declaraţii susţinute de Violeta Luca - Microsoft şi Iulian Stanciu - eMAG. “Abilitatea liderilor de a citi semnalele din jurul lor este un atu”. “Am redezvoltat planurile, am refăcut bugetele”

Autor: Alexandra Cepăreanu, Adrian Seceleanu

04.04.2021, 00:00 73

Violeta Luca - General Manager, Microsoft Czech Republic, and Slovakia şi Iulian Stanciu - preşedinte executiv al eMag, au purtat o discuţie despre tehnologie şi business în cadrul cu numărul 8 a evenimentului Microsoft Envision Forum.

„Abilitatea liderilor şi a companiilor de a citi semnalele din jurul lor şi să înveţe de la alţii este un atu. Anumite crize determină anumite schimbări, atât negative cât şi pozitive. Probabil nu am anticipat că un bot va face triajul pacienţilor, poate n-am anticipat că la bancă vom merge printr-o aplicaţie. Se schimbă fundamental modul în care învăţăm, lucrăm unii cu ceilalţi, în care ne tratăm. Probabil că aceste trenduri sunt mai greu de anticpiat, dar când eşti lider de business e important să ai curajul şi capacitatea de a pune întrebări, a lua aliaţi, a lua măsuri şi a face schimbări. Avem o tendinţă ca societate să punem valoare pe o oră lucrată şi cred că în următorii 5 ani sau mai devreme, asta se va schimba, pentru că nu poţi să ai această diferenţă de tratare între angajaţi din diferite sectoare economice”, a punctat şi Violeta Luca, General Manager Microsoft Cehia şi Slovacia.

În cadrul discuţiei cu Violeta Luca din cadrul evenimentului, Iulian Stanciu, preşedintele executiv al gigantului din retailul online eMAG, a povestit cum a reacţionat şi acţionat în noul context. „La începutul anului am avut multe deplasări şi am urmărit ce se întâmplă în China. Am avut deschidere spre SUA şi China şi am fost la curent cu ce se întâmplă. Am ascultat ceva sfaturi a unor experţi în zona asta care au spus că o chestie de genul ăsta e greu de ţinut sub control, iar gând am ajuns în Europa am reacţionat destul de repede.
3.000 de angajaţi au început să lucreze de acasă. Tranziţia asta a funcţionat foarte bine. Am luat procesele de client şi am început să vedem ce ar trebui îmbunătăţit. Asta s-a întâmplat până la finalul lunii martie.
Apoi ne-am uitat la oportunităţi, şi am mers profund pentru a înţelege care sunt schimbările. Apoi am redezvoltat planurile, am refăcut bugetele, am încercat să estimăm şi am pus dezvoltări curajoase. Am zis că ar fi cel mai bun moment pentru a ne gândi cu ce putem ieşi ca să ajute societatea sau să folosească în viitor. Şi am început să dezvoltăm soluţii, să investim şi să implementăm. Am dezvoltat reţeaua easy Box, ne-am dat sema că oamenii au nevoie de lucruri care înainte păreau greu de inclus în online – alimente – şi am accelerat această zonă şi am investit în Tazz, l-am dezvoltat şi este de 10 ori mai mare faţă de anul trecut.”

Urmăriţi cele mai importante declaraţii în clipul video ataşat articolului.

ZF este partenerul media al Microsoft Envision Forum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO