Business Hi-Tech

VIDEO. Microsoft Envision Forum 2021: Urmăriţi cele mai importante declaraţii susţinute de David Carmona - general manager, AI & Innovation, Microsoft. “Într-o ţară precum România, industria software reprezintă o oportunitate imensă”

Autor: Alexandra Cepăreanu, Adrian Seceleanu

04.04.2021, 22:10 46

„Trebuie să subliniem importanţa acestui moment pentru companiile din întreaga lume, dar în principal pentru cele din România. Experimentăm cea mai provocatoare criză de sănătate şi economică din ultimul secol. Efortul necesar pentru a aborda aceste provocări a fost masiv în fiecare industrie, în 2020. A trebuit să îmbrăţişăm schimbările planificate pentru anii următori, în câteva luni, dacă nu săptămâni, iar acest trend va continua“, a declarat David Carmona, general manager, artificial intelligence & innovation, Microsoft, în cadrul ediţiei cu numărul 8 a evenimentului Microsoft Envision Forum.

„România urmează să accelereze şi mai mult acest proces de transformare digitală. Un raport publicat de McKinsey arată cum adoptarea digitală a cunoscut o creştere de 25 de puncte în România după pandemia de COVID-19, a doua ca mărime din Europa. În urma acestui impuls spre digitalizare în zona de business, aproape 60% dintre clienţi au crescut efectiv investiţiile în timpul pandemiei şi nu ne aşteptăm ca acest lucru să se schimbe. De fapt, legătura dintre inovaţie şi leadership în crizele economice anterioare este foarte clară. Privind, de exemplu, criza financiară din 2008, companiile care şi-au sporit investiţiile şi au pus accentul pe inovaţie au putut profita de acest avantaj în ultimii ani. Deci primul care se transformă câştigă cursa. Ultimele două decenii au fost definite de transformarea software-ului. Fiecare companie a devenit o companie de software, dar software-ul este acum redefinit de fiecare companie care va deveni în curând un jucător important. Într-o ţară precum România, industria software reprezintă o oportunitate imensă pentru ţară. Iar obiectivul nostru în Microsoft este să vă ajutăm în această transformare“, mai spus executivul de la Microsoft.

Tehnologia poate ajuta companiile din toate industriile, a punctat Carmona. „Credem că următoarea inovaţie ar trebui să provină de la fiecare industrie, nu doar de la furnizorii de tehnologie. Aşadar, inovaţia noastră se concentrează pe împuternicirea fiecărui actor. Această inovaţie vine cu riscuri şi provocări. Aşadar, ne concentrăm şi pe principii, practici şi instrumente responsabile, astfel încât să puteţi inova cu încredere. Trebuie să utilizăm datele din jurul nostru şi să le extragem pe cele care ne interesează, de exemplu, pentru a face predicţii sau pentru a optimiza rezultatele sau pentru a ne adapta rapid la schimbările externe. Încă îmi amintesc cum acum trei sau patru ani, întrebarea principală pe care o primeam de la clienţi era «cum putem începe dezoltarea unui produs?». În ultima vreme, întrebarea pe care o primim tot timpul este ceva de genul: OK, am terminat cu proiectul pilot. Cum fac un produs la scară largă? Atât de multe companii au fost blocate în acest purgatoriu pilot şi vor să treacă la producţie la scară largă, să facă totul acum, pentru că au înţeles că nu mai au timp de gândire, că totul se mişcă repede. Şi criza economică şi de sănătate globală a accelerat acest lucru şi mai mult. Acest sentiment de urgenţă a crescut dramatic. Companiile doresc să conecteze AI la afacerea lor, astfel încât să poată răspunde şi să se recupereze după întreruperea existentă. Câteva aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere companiile sunt economii de costuri, noi fluxuri de venituri, satisfacţia clienţilor, productivitatea angajaţilor până la producţie. Am trecut odată prin această transformare, când am adoptat partea de software. Apoi, trecem prin proiectare, dezvoltare şi implementare şi ne asigurăm că impactul afacerii este continuu, astfel încât să putem livra cu agilitate, să avem o relaţie bună cu clientul, rămânând în acelaşi timp conectat la business. Când extinzi această abordare în întreaga companie, poţi transforma cu adevărat afacerea. Un alt aspect este să foloseşti noile tehnologii pentru a dezvolta o relaţie mai bună atât cu clientul, cât şi cu toţi angajaţii din companie. Spre exemplu, parteneriatul dintre Microsoft şi Novartis. În acest caz, în zona farmaceutică, Novartis foloseşte AI pentru a-şi comunica cunoştinţele în întreaga companie. Peste 50.000 de angajaţi sunt implicaţi în această iniţiativă, de la cercetare, la producţie şi distribuţie. Cercetătorii de la Novartis, de exemplu, folosesc AI pentru a-şi spori expertiza şi cunoştinţele în domeniu“, a declarat reprezentantul Microsoft în cadrul evenimentului.


Urmăriţi cele mai importante declaraţii în clipul video ataşat articolului.

ZF este partenerul media al Microsoft Envision Forum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO