Business Hi-Tech

VIDEO. Microsoft Envision Forum 2021: Urmăriţi cele mai importante declaraţii susţinute de Alina Irma Orban - Microsoft, Liudmila Climoc - Orange; Ömer Tetik - BT şi Aurelia Costache - EY într-un dialog cu Alina Georgescu - IDC. Care sunt cuvintele care descriu cel mai bine anul 2020

Autor: Alexandra Cepăreanu, Adrian Seceleanu

04.04.2021, 22:20 101

Adaptarea la noile condiţii de pe piaţă este termenul care defineşte cel mai bine anul 2020, au conchid lideri din unele dintre cele mai mari companii locale în cadrul unei dezbateri organizate în cadrul Microsoft Envision Forum, care a fost moderată de  Alina Georgescu - CEE Sales Director & SEE Regional Director în cadrul companiei de analiză IDC.

Invitaţii au fost întrebaţi de moderator care sunt cele trei cuvinte care ar caracteriza anul 2020, iar singurul termen comun pentru toţi cei patru speakeri a fost adaptarea.

„2020 va rămâne în istorie pentru rapiditatea cu care ne-a modificat comportamentul. Îmi vine în cap doar citatul lui Marin Preda din Moromeţii - timpul nu mai avea răbdare cu noi. De ce spun asta? Pentru că am fost în nişte situaţii în care pur şi simplu am îngheţat, ne-am blocat însă în acelaşi timp a fost un an în care totul s-a accelerat, s-a întâmplat cu viteză maximă mai mult decât oricând. Accelerarea - mai ales în mediul de afaceri, în zona de educaţie, în modul în care comunicăm, socializăm, deci unul dintre cele trei cuvinte pe care le-aş pune pe lista mea este accelerarea. Însă totodată acest an ne-a dus în zona de adaptare mai mult decât oricând, adaptare cu emoţiile - de la nerăbdare am trecut la fericire pentru că ne-au venit idei, pentru că am căpătat competenţe noi, am trecut de la anxietate la încredere şi practic toate aceste tranziţii înseamnă o adaptare. Un al treilea cuvânt este foarte mult despre noi, despre noi ca şi comunitate, pentru că în acest an am fost în faţa unor lucruri pe care nu le-am mai întâlnit până acum şi ne-au făcut să ne apropiem mai mult de prieteni de familie, să ne pese poate mai mult de oamenii de pe stradă, poate de partenerii de business şi oamenii necunoscuţi, deci aş spune că cele trei cuvinte sunt adaptabilitate, comunitate şi accelerare“, a declarat Alina Irma Orban, ad-interim general manager, Microsoft România.

„Cele 3 cuvinte pentru mine ar fi: conectivitate - în ultimul an am văzut cât de important este să fim conectaţi online pentru a putea comunica în viaţa de zi cu zi dar şi în business; al doilea cuvânt este responsabilitate - fiecare dintre noi şi fiecare companie a contribuit cu expertiza sa pentru a ajuta şi a veni cu soluţii pentru ieşirea din criză; al treilea cuvânt cred că este adaptabilitate - perioadele de criză cer mereu mai multă adaptare faţă de alte perioade dificile acum totul a trebuit să fie făcut într-un ritm şi timp mult mai scurt, pentru că suntem, nu-i aşa, în secolul vitezei“, a punctat Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

„A fost un an atât de atipic încât cred că este greu să-l sintetizăm în doar 3 cuvinte. Cuvintele cheie pentru noi au fost: adaptare, solidaritate şi mobilitate“, a răspuns Ömer Tetik, CEO, Banca Transilvania.

„Dacă ar fi să rezum munca din 2020 în 3 cuvinte aş alege în primul rând adaptabilitate - deoarece cu toţii am fost nevoiţi să ne regândim într-o măsură mai mică sau mai mare modul în care executăm activităţile specifice domeniului nostru de activitate şi cred că aceasta ţine mai mult de forţele externe care au acţionat ca un catalizator al schimbării şi ne-a mutat viaţa profesională în spaţiul virtual iar digitalizarea este un element critic; un al doilea cuvânt la care m-aş gândi este strâns legat de ceea ce am trăit alături de echipă în anul 2020 - redefinire. Redefinirea o văd în schimb condusă de forţele interne, de motivaţie de echilibru, de rezilienţă de care vorbim în ultimul timp din ce în ce mai mult şi am observat că în absenţa controlului asupra factorilor externi multe persoane s-au întors către interior, către sine, să facă modificări - fie de angajator, fie de carieră, sau majoritatea - de upskill cu competenţe digitale, cu cursuri online. Nu în ultimul rând aş spune conectare, poate prea mult - deoarece aşa cum ştim odată cu dispariţia graniţelor fizice între timpul de lucru şi cel personal a generat aceste efect de conectare continuă iar rolul angajatorului cu siguranţă a crescut în ultimul an în ceea ce priveşte asigurarea unui mediu de lucru sănătos, cu atenţie nu numai la bunăstarea fizică dar mai ales în ultima perioadă la cea fizică.  Deci sumarizând aş spune adaptabilitate, redefinire şi conectare“, a spus şi Aurelia Costache, EMEA Intelligent Automation Leader, Ernst & Young.

Urmăriţi cele mai importante declaraţii în clipul video ataşat articolului.

ZF este partenerul media al Microsoft Envision Forum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO