Business Hi-Tech

VIDEO. Munteanu, EGV: Odată cu lansarea fondului lui Radu Georgescu, de 80-100 mil. euro, vor fi 220-250 mil. euro de investit; va trebui doar să ai o echipă şi idee cât de cât decentă ca să iei bani

Autor: Adrian Seceleanu

08.05.2019, 15:30 478

Odată ce Radu Georgescu - fondatorul Gecad, unul dintre cele mai cunoscute nume din industria de IT din România, îşi va lansa noul fond de investiţii de 80-100 mil. euro, start-up-urile locale vor avea la dispoziţie finanţări de aproximativ 250 mil. euro astfel că orice echipe “cât de cât decente” cu o idee “cât de cât decentă” vor putea obţine finanţare, estimează Cristian Munteanu, managing partner al fondului Early Game Ventures.

“Va mai lansa în curând Radu Georgescu fondul lui la 80-100 de milioane de euro; vor fi 220- 250 milioane de euro în fonduri care s-au lansat toate în 2018 - 2019 şi toate cu aceeaşi durată de viaţă. Vor exista în piaţă 220 - 250 milioane de euro, automat sunt enorm de mulţi bani. În condiţiile acestea tot ce îţi trebuie în anii următori este o echipă cât de cât decentă şi o idee cât de cât decentă ca să ridici bani”, a afirmat Munteanu în cadrul unei întâlniri cu media.

Radu Georgescu, unul dintre cele mai cunoscuţi oameni din industria de IT locală, a devenit un nume cunoscut şi la nivel global printr-o serie de exituri -  de la vânzarea unui antivirus către gigantul american Microsoft la vânzarea procesatorului de plăţi GeCad ePayment către grupul Naspers şi a furnizorului de soluţii pentru distribuţia electronică de software Avangate către fondul american Francisco Partners. El se concentrează de câţiva ani exclusiv pe dezvoltarea fondului sau de investiţii - Gecad Ventures.

Cristian Munteanu a adăugat că pe fondul creşterii numărului de acceleratoare şi de fonduri de investiţii este “inevitabil” ca numărul de start-up-uri “proaste” care iau finanţare să crească.

“Cu numărul acesta de acceleratoare care există, mai ales că unele iau foarte multe start-up-uri în fiecare an, este inevitabil ca numărul de start-up-uri proaste care vor primi bani în anii ăştia să crească. Vom vedea un număr din ce în ce mai mare de echipe proaste, hai să zic proaste, de echipe nu atât de bune, care vor primi finanţare. Echipele acestea vor da fail, cele mai multe dintre ele”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO