Business Hi-Tech

VIDEO. Cum este Pixel Fold - noul telefon pliabil anunţat de gigantul american Google. Primele impresii: un telefon premium, ultra-rapid, care se pliază complet, nu în formă de “V” precum Z Fold 4 de la Samsung

Autor: Adrian Seceleanu

28.05.2023, 16:09 186

După mai mulţi ani de speculaţii, gigantul american Google a prezentat în Silicon Valley, la evenimentul său annual Google I/O primul său telefon pliabil - Google Fold - un gadget cu un preţ de 1.800 de dolari, adresat segmentului de piaţă premium care îşi doreşte un telefon care poate deveni, la nevoie, o (mini)tabletă. Care sunt primele impresii după o interacţiune directă cu telefonul-tabletă? Pe scurt - sunt veşti proaste pentru Samsung - compania care s-a străduit cel mai mult până acum să dezvolte acest nou segment - telefonul Google se mişcă ultra-rapid iar dezvoltarea integrată software – hardware se simte; telefonul vine cu un design nou, în care telefonul chiar se pliază complet - nu în formă de V, precum Z Fold 4 ceea ce înseamnă că stă confortabil în mână şi când este pliat şi poate intra în buzunarul de la pantaloni.

Asta se întâmplă pentru că Google a ales să ofere un telefon compact cu un ecran de aproape 6 inchi, care se transformă într-o tabletă cu ecran de 7,6 inchi, o variantă mult mai bună decât ecranul lung şi îngust de la Samsung Z Fold.

În esenţă Google Fold oferă o impresie premium, pe măsura preţului: dimensiunea compactă şi ecranul mai lat oferă o vizibilitate bună; componenta cheie a gadgetului - balamaua - este destul de rigidă dar nu greu de utilizat; locul în care se îndoaie ecranul se vede şi când acesta e deschis, dar nu sare în ochi din orice unghi; noile trucuri software, respectiv utilizarea inteligentă a ecranelor şi camerelor foto dau noi utilizări telefonului.

Mai multe detalii în clipul ataşat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO