Business Hi-Tech

VIDEO. Samsung a adus în România smartphone-ul pliabil de 9.500 de lei. “Ecranul Galaxy Fold rezistă la 100 de plieri pe zi timp de 5 ani”

Autor: Adrian Seceleanu

21.04.2019, 18:44 358

Samsung, liderul pieţei locale de smartphone-uri, a expus în premieră în magazinul dedicat exclusiv mărcii din complexul comercial Băneasa Shopping City primul său telefon pliabil, Galaxy Fold, pentru care va începe livrările de luna viitoare. Telefonul, cu un preţ de 9.500 de lei, este proiectat să reziste la 100 de plieri pe zi timp de 5 ani, conform reprezentanţilor companiei.

Valoarea vânzărilor locale de smartphone-uri s-a situat anul trecut la 1,33 miliarde euro, în creştere cu 22% faţă de 2017, pe fondul apetitului ro­mâ­nilor pentru mo­dele de tele­foane in­te­ligente de ultimă ge­neraţie cu preţuri mai ridicate. Din punct de vedere cantitativ, piaţa de profil a înregistrat un avans mai mic, de doar 4%, ajungând astfel la 4,7 milioane de unităţi, potrivit estimărilor subsidiarei locale a gigantului sud-coreean Samsung, liderul pieţei de smartphone-uri din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO