Business Hi-Tech

VIDEO. Şeful eMAG: Am atras în total investiţii de 235 mil. $ de la Naspers şi am plătit taxe de 1,16 mld. lei în 4 ani

Autor: Adrian Seceleanu

02.10.2019, 11:22 570

eMAG, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de retail online, a atras în total investiţii de peste 200 mil. dolari de la acţionarul majoritar – gigantul Naspers din Africa de Sud, şi a plătit taxe de peste 1 mld. lei în ultimii patru ani, chiar dacă a înregistrat pierderi, a declarat Iulian Stanciu, acţionar şi CEO al grupului în cadrul unei întâlniri cu media. Şeful eMAG a menţionat că oferă aceste date ca răspuns la unele întrebări ridicate în piaţă despre stabilitatea companiei şi despre taxele achitate la buget.

“Un lucru care a fost ridicat de-a lungul timpului este odată dacă eMAG are bani, este o companie stabilă, dacă are perspectivă o întrebare care se punea într-un fel sau altul sau dacă eMAG plăteşte taxe pentru că nu a făcut profit”, a spus Stanciu fără a preciza la cine se referă. El a precizat apoi că Naspers a adus în România, la eMAG, câteva sute de milioane de dolari.

“Până acum am atras investiţii străine de la Naspers, partenerul meu, acţionarul majoritar, de 235 de milioane de dolari. Investiţiile astea s-au dus în tehnologie, în creşterea din România dar şi în creşterea internaţională. Perspectivele sunt foarte bune, am construit o bază solidă şi un know-how pe care îl ducem la nivel regional în continuare”.

Stanciu a adăugat că dezvoltarea eMAG şi a pieţei de comerţ electronic se află încă la început, în condiţiile în care unele categorii de produse se vând online în proporţie de doar 2-3%, lăsând astfel un spaţiu semnificativ de dezvoltaere.

Şeful eMAG a oferit şi date despre nivelul de taxe achitat de companie. “Al doilea lucru la care ne-am uitat: âate taxe am plătit noi. În ultimii patru ani taxele plătite şi vorbesc aici doar de România sunt de 1,16 miliarde de lei. Cum se leagă cu primul punct? Investiţiile pe care le-am atras au venit foarte mult în tehnologie. Ce înseamnă tehnologie? Înseamnă salarii. Costul companiei se duce 60% la angajat şi 40% taxe la stat. Cam acolo s-au dus mare parte din investiţiile atrase”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO