VIDEO. Sven Dinsdorfs, CEO al grupului ELKO: Mizăm pe creştere în 2018, nu excludem nici noi achiziţii. În România sunt prea mulţi jucători, piaţa se va consolida

22 mai 2018 Autor: Adrian Seceleanu

Grupul leton de distribuţie Elko, cu afaceri de 1,5 mld. euro anul trecut, estimează că va înregistra o creştere a businessului şi în acest an, posibil şi pe fondul unor achiziţii, o evoluţie pozitivă fiind aşteptată şi pentru România, a declarat într-un interviu pentru ZF Sven Dinsdorfs, CEO al grupului.

“Grupul Elko a ajuns la această <<vârstă>> semnificativă (25 de ani - .red.) într-o formă bună, cu un business sănătos. Grupul a crescut în ultimii doi ani, în 2016 şi 2017 am înregistrat o rată de creştere destul de puternică. Trebuie să spun că la un moment dat am avut sentimentul că stagnăm un pic, am avut doi ani de zile în care veniturile nu au crescut, dar am mers mai departe. Evoluţia are legătură cu faptul că ne-am extins portofoliul, unele economii au crescut şi am intrat pe o serie de pieţe noi. Ne dezvoltăm şi noi ca grup şi noi ca indivizi”, a spus Dinsdorf.

Pe de altă parte, directorul genera al grupului Elko a adăugat că în opinia sa consolidarea pieţei de distribuţie IT&C din România este „inevitabilă“, numărul de jucători din industrie fiind foare mare având în vedere cifra de afaceri din sector.

„Mă aştept ca mai repede sau mai târziu numărul de jucători de pe piaţă (din România – n. red.) să se reducă. Este un proces care nu poate fi evitat“, a declarat Sven Dinsdorfs.

Subsidiara Elko din România este numărul doi pe piaţa de distribuţie, cu afaceri de 278 mil. lei în 2017, egale cu cele din anul anterior.

Vedeţi în materialul video ataşat ce spune Sven Dinsdorf despre piaţa din România, viitorul companiilor de distribuţie şi utilizarea tehnologiei pentru automatizarea unor activităţi din companie.

 
Cuvinte cheie:
video zf
, elko
, Sven Dinsdorf
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide