Business Hi-Tech

VIDEO. Vicepremierul Raluca Turcan anunţă dispariţia proiectelor mamut de informatizare din sectorul public

Autor: Adrian Seceleanu

04.12.2019, 16:26 239

Noul Guvern nu va mai investi în proiecte de IT gigantice cu tehnologii costisitoare care în final nu „aduc valoare” plătitorilor de taxe, a declarat vicepremierul Raluca Turcan în cadrul unei intervenţii din cadrul unui eveniment organizat de compania americană Google la Bucureşti.

"Fiecare instituţie publică s-a concentrat asupra propriului său model de serviciu electronic şi rezultatul este că avem acum un nivel general scăzut de interoperabilitate în serviciile administraţiei publice. Sisteme informatice ale unor instituţii precum ANAF, Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii de cele mai multe ori nu funcţionează în parametri aşteptaţi. Asta ne arată limpede că sistemul informatic al administraţiei publice este deficitar şi din acest moment companiile şi cetăţenii pierd, zi de zi. Soluţia este cât se poate de clară, la nivel guvernamental trebuie să ne concentrăm investiţiile către acele proiecte care aduc valoare adăugată publică. Din punctul nostru de vedere, nu mai putem investi în proiecte IT gigantice, cu tehnologii costisitoare şi care, la final, nu asigură valoare adăugată pentru plătitorul de taxe", a afirmat Turcan.

Ea a precizat că executivul are în plan să înfiinţeze Autoritatea pentru Digitalizarea României care va fi condusă de un director de IT guvernamental, după un modelul care este utilizat şi în Austria.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO