Business Hi-Tech

VIDEO. ZF Digital Summit 2022. Gabriel Zgunea, CEO, Corporate Intelligence Agency: În România, cel mai des întâlnit tip de fraudă este cel al corupţiei private, care este întâlnit în toate domeniile, mai ales în zona de achiziţii

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.01.2023, 05:00 223

♦ „Nu cred că digitalizarea va duce la eliminarea factorului uman din cadrul investigaţiilor“.

Digitalizarea şi transformarea digitală nu vor elimina facto­rul uman din cadrul inves­tigaţiilor de fraudă din interiorul companiilor, a spus în cadrul evenimentului ZF Digital Summit 2022, care a avut loc în noiembrie anul trecut, Gabriel Zgunea, CEO al Corporate Intelligence Agency, care se ocupă cu identificarea şi docu­mentarea fraudelor în companii.

„Nu cred că digitalizarea va duce la eliminarea factorului uman din cadrul investigaţiilor pentru că ele trebuie analizate tot de un factor uman“, a spus Gabriel Zgunea.

De asemenea, în România, cel mai des întâlnit tip de fraudă este cel al corupţiei private, care este întâlnit în toate domeniile, pe locul al doilea este sustragerea de bunuri şi sume de bani din companie, iar pe al treilea loc este frauda la scară largă, a mai spus Gabriel Zgunea.

„În România, cel mai des întâlnit tip de fraudă este cel al corupţiei pri­vate, care este întâlnit în toate dome­niile, mai ales în zona de achiziţii de orice fel, dar nu numai. Al doilea tip de fraudă foarte întâlnit este sustra­gerea de bunuri şi sume de bani din companie. Cea de-a treia modalitate de fraudă este large scale fraud (frau­da la scară largă), care se întâm­plă cel mai des în domeniul de logistică, spa­ţii de depozitarea sau activităţi de pro­ducţie. Aici, din cauza opor­tu­ni­tăţilor, aproape fiecare pleacă cu câte ceva acasă“, a spus Gabriel Zgunea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO