Business Hi-Tech

VIDEO. ZF High Tech Innovation Summit 2022. Eugen Schwab, vicepreşedinte Pierre Audoin Consultants: Ceea ce se realizează astăzi în România pentru export pentru pieţele globale are o valoare adăugată şi are un grad de sofisticare mult mai mare decât ceea ce se făcea acum 5 sau 10 sau 20 de ani

Autor: Alexandra Cepăreanu, Adrian Seceleanu

28.09.2022, 12:00 96

„România este privită cu totul şi cu totul altfel, iar din punctul de vedere al grupurilor internaţionale care investesc în România sau îşi doresc să investească în România ceea ce se doreşte a se realiza în România este cu câteva niveluri peste ceea ce se făcea şi se discuta anterior“.

România a progresat „extraordinar“ în ultimii ani din punctul de vedere al proiectelor de tehnologie şi IT pe care le atrage de la giganţii globali din IT, devenind dintr-un centru de reducere a costurilor un centru preferat pentru subiecte sofisticate şi complexe, a declarat Eugen Schwab, vicepreşedinte al companiei de analiză şi consultanţă Pierre Audoin Consultants (PAC), în cadrul evenimentului ZF High Tech Innovation Summit 2022.

„Din poziţia pe care o am atât în grup în Pierre Audoin Consultants, cât şi aici şi regional în Europa Centrală şi de Est, pot să spun că dacă m-ar fi întrebat cineva despre o poziţie a României - plecând de la informaţiile, analizele pe care le avem, dar şi toate - să spunem - inputurile pe care le avem de la clienţii noştri, de la companiile cu care lucrăm din industria IT, România nu este nici pe departe ultima pe listă. Şi, mai mult decât atât, pot să spun: urmăresc această industrie şi o analizez în cadrul PAC de aproape 25 de ani şi pot să spun că în ultimii cinci ani am văzut şi am simţit în discuţiile pe care pe care le avem, în proiectele de consultanţă pe care le avem, o evoluţie nu doar pozitivă ci chiar aş spune spectaculoasă ca şi percepţie a României, a companiilor din România, a tipului de, să spunem, resurse, capabilităţi din România printre ţările din Europa Centrală şi de Est. Dacă mă uit, acum 5-10 ani, în discuţiile pe care le aveam cu companii din Polonia, din Cehia, din Slovacia, din Ungaria, întotdeauna România era cumva văzută ca o, să spunem, soră mai săracă, un pic mai în urmă, şi aşa mai departe. Când discutăm cu companii mari din Europa, companii de IT, de tehnologie, de inovaţie - România era destul de des văzută ca un furnizor de resurse mai competitive, mai ieftine decât în alte ţări, dar nu neapărat ca o resursă pentru tehnologii de vârf şi pentru inovaţie“, a afirmat Schwab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO