Business Hi-Tech

VIDEO. ZF IT Generation. Ionuţ Vlad, Tokinomo: Am fost evaluaţi la 12,5 mil. euro după noua rundă de finanţare

Autor: Adrian Seceleanu

12.02.2022, 20:28 254

Startup-ul de tehnologie pentru retaileri Tokinomo a fost evaluat la 12,5 mil. euro după runda de finanţare de 1,7 mil. dolari semnată cu un grup de business angels şi parteneri, la care au participat şi investitorii existenţi.

“Evaluarea post-money, în urma tranzacţiei, este de 12,5 milioane de euro”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Ionuţ Vlad, co-fondator şi CEO al Tokinomo. Iniţial runda avea o valoare mai mică dar a fost suplimentată pe fondul cererii mari. “Am mai suplimentat suma pentru că a fost într-adevăr interes destul de mare din partea investitorilor şi atunci am suplimentat puţin, dar în principiu ne-am păstrat în parametrii pe care ni i-am setat.”

El a explicat şi care a fost modalitatea prin care a fost stabilită valoarea rundei şi structura investitorilor. “Runda asta e un pas intermediar, deci nu este o serie A propriu zisă, este o rundă calibrată pe stadiul la care suntem noi acum şi tot timpul este vorba despre cum să găseşti un mix, un balans bun între evaluarea companiei, cât equity dai din companie versus cât iei pentru a-ţi face planurile pentru termen mediu în general. Şi atunci noi aşa ne-am gândit, ne-am calibrat suma necesară, pentru că probabil că am fi putut strânge şi mai mulţi bani, dar nu era în interesul nostru în momentul de faţă.”

Compania a avut anul trecut venituri de trei ori mai mari şi ţinteşte o evoluţie similară şi în 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO