Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Ciprian Hetea, cofondator Fitpass.ro: Anul acesta încheiem cu afaceri de 70.000 de euro

Autor: Ştefan Stan

08.12.2017, 00:05 425

„Credem că putem creşte la peste 10.000 de utilizatori, faţă de aproximativ 2.000 de clienţi în prezent.“

Fitpass, o aplicaţie dezvoltată de o echipă de antreprenori români, care permite accesul la o întreagă suită de activităţi şi săli de fitness cu un singur abonament, va ajunge anul acesta la afaceri de 70.000 de euro, a declarat Ciprian Hetea, cofondator al Fitpass, în cadrul emisiunii ZF Live. 

„Fitpass este o aplicaţie de fitness prin intermediul căreia puteţi merge la mai multe săli de fitness sau activităţi sportive din oraş. Cu un singur abonament poţi încerca tot felul de activităţi, dans, crossfit, înot, yoga etc.“.

În prezent, Fitpass este prezent în 10 oraşe şi are aproximativ 2.000 de clienţi. „Credem că putem creşte la peste 10.000 de utilizatori cu aplicaţia, faţă de aproximativ 2.000 în clienţi în prezent. Vrem să avem şi oameni care să ajute clienţii să se antreneze sau să dea sfaturi, de antrenamente, de nutriţie, cum să mă­nânci etc. Sperăm ca anul viitor să ajungem la afaceri de 10 ori mai mari decât anul acesta“. Pentru a putea utiliza aplicaţia, aceasta trebuie des­căr­cată din AppStore sau Play Store. Apoi utilizatorii trebuie să îşi  creeze un cont, iar în urma activării unui abonament, utilizatorul descarcă un cod QR pe care îl scanează la intrarea în sală.  „Noi plătim partenerii pentru fiecare intrare a clienţilor noştri la sala lor. Şi partenerii au o interfaţă digitală, văd în timp real în contul lor de pe site-ul nostru fiecare intrare a persoanelor care ne sunt clienţi. Utilizatorul vine cu telefonul, scanează codul, partenerii se uită că s-a înregistrat, primeşte cheia şi poate folosi sala“.

Pe site-ul Fitpass, compania prezintă o listă cu toţi partenerii, sălile şi activităţile la care un client poate merge şi orarul fiecărui partener. „Poţi merge la o sală şi vezi ce program au ei şi poţi vedea ce activităţi ai chef în ziua respectivă. Dacă vrei, de exemplu, Pilates, poţi vedea ce club are deschis atunci pentru Pilates. Nu eşti legat de o singură sală sau un abonament pe un timp mai lung. De exemplu, dacă eşti pasionat de yoga, avem 5-6 studiouri de yoga, 6 bazine în Bucureşti, dacă vrei să înoţi“.

În Bucureşti, Fitpass a ajuns la peste 130 de cluburi, iar la nivel naţional are peste 260 de cluburi partenere.

„Clienţii ne plătesc pe noi, în funcţie de abonament. Abonamentul cel mai mic este de 8 intrări şi costă 120 de lei. Noi plătim cluburile pe intrare, în funcţie de numărul de intrări ei primesc la sfârşitul lunii un mail de la noi“. 

Ciprian Hetea a identificat un potenţial ridicat pe piaţa de fitness, şi crede că poate încheia şi parteneriate pe partea corporate, ca beneficii pentru angajaţi.

„Vrem să adăugăm mai multe utilităţi, acces la antrenamente, informaţii de nutriţie, antrenor personal, în funcţie de obiectivele clienţilor.“

El explică faptul că piaţa de fitness este o piaţă în creştere, în condiţiile în care România este un pic în urmă faţă de restul Europei. Rata de penetrare pe sport este de 1%, faţă de 20% cât este pentru Suedia.

 

Ce a mai declarat la ZF Live:

Eu la bază sunt programator. În cadrul Fitpass am făcut efectiv aplicaţiile de Android şi iOS şi o parte din site. Dacă ar fi să iei un programator să îl plăteşti la numărul de ore pe care le-am lucrat noi, ar fi costat sute de mii de euro.

Obiectivul nostru este ca utilizatorul să meargă la antrenament, să meargă la sală şi să rămână client fidel.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO