Business Hi-Tech

VIDEO ZF Live. Cristian Chiorescu, Mach: Industria românească are un nivel de automatizare destul de avansat, trend susţinut de multinaţionale

Autor: Roxana Rosu

17.05.2017, 00:05 634
Muncile repetitive, desfă­şurate în condiţii dificile, în medii toxice vor fi încet auto­matizate, industria ro­mâ­nească fiind la un nivel de auto­ma­tizare destul de avansat, trend sus­ţinut de multinaţionale, spune Cristian Chiorescu, fon­da­torul firmei de robotică Mach.
 
„Pe zona de producţie, de exemplu, oamenii obişnuiau să care saci de 50 de kg şi exista o teamă în trecut privind intro­ducerea unor mecanisme, roboţi. Oamenii vedeau în astfel de mecanisme un adversar, ceva care le lua munca. Dar în timp s-a dovedit că automatizarea a creat multe poziţii noi, joburi noi. Maşina nu va ajunge niciodată să creeze, ca oamenii, dar poate aduce procese inovative, bazate pe poziţii logice, predictive“.
 
Mach a înregistrat anul trecut afaceri de 4,5 milioane euro, firma creând sisteme automatizate pentru industrie, în zona de farma, food, logistică sau retail. Valoarea contractelor variază între 100.000 euro şi 2 mil. euro, compania derulând în acest an un proiect extins cu eMag, în valoare de 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO