Business Hi-Tech

Video ZF Live. Pelinescu, Luxoft: Ce salariu câştigă un absolvent de facultate fără experienţă care se angajează la Luxoft. La cât poate ajunge în cinci ani

05.06.2015, 13:41 5504

Cererea de pe piaţa de IT este fantastică, iar principala problemă pentru companiile din domeniu este disponibilitatea resurselor, forţa de muncă calificată, a spus la ZF Live Bogdan Pelinescu, director general Luxoft România.

“La nivel salarial, piaţa din Bucureşti şi România în general devine matură. În funcţie de nivelul de pregătire, aşteptările de la un an la altul evolueaza diferit. Un absolvent de facultate primeşte 400-800 de euro, în timp ce un programator cu 5 ani experienţă are sume mult mai mari, câteva mii de euro. Ne adaptăm ofertele în funcţie e piaţă”

Potrivit directorului Luxoft, diferenţa de salarii în IT dintre România şi Polonia de exemplu, ţară în care compania este de asemenea reprezentată, este nesemnificativă deja, de câteva procente. În schimb, la nivelul întregii economii, salariul minim din Polonia este dublu faţă de cel din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO