Business Hi-Tech

Viitorul Internetului ia naştere la Timişoara. Un grup de tineri români vrea să revoluţioneze structura World Wide Web

Autor: Nicoleta Stoianovici

12.11.2015, 14:53 3437

Un grup de 11 români a pus bazele celui mai ambiţios proiect IT de pâna acum. Fondat de Eduard Totok şi Roxana Nistor din Timişoara, Destiny reprezintă un nou concept de forum activ, fiind un nou sistem de educaţie live, direct în browser, care permite accesul la cursuri, evenimente, bloguri, grupuri, enciclopedii şi nu numai, din orice domeniu, care integrează, totodată, primul sistem de inteligenţă artificială ca asistent pe întreaga platformă.

Proiectul cuprinde peste 80 de industrii şi 150 de ţări şi îşi propune să organizeze forma actuală a internetului în „divizii”, care ar avea o structură, trăsături şi comunităţi individuale.

Suprastructura ar îmbunătăţi accesul la informaţie folosind ultimele tehnologii şi grafică 3D, eficientizând, totodată, eforturile de marketing ale firmelor, care se pot adresa direct unor comunităţi interesate.

Proiectul se află în procesul de dezvoltare de doi ani, în parteneriat cu colaboratori din Germania. Pentru finanţarea proiectului, echipa a apelat la crowdfunding prin platforma Kickstarter, unde trebuie să îşi atingă targetul de 250.000 de euro până la data de 11 decembrie 2015.

 

Vedeţi mai multe detalii despre proiect AICI. Cei interesaţi pot dona apăsând butonul verde din dreapta „Back this project”. Aceştia pot alege doar să doneze sau pot primi un cadou în schimbul unei sume prestabilite. Se alege o sumă sau se introduce o altă valoare şi se apasă „Continue”. Logarea se realizează fie prin Facebook, fie cu un cont nou, se introduc informaţiile de plată, iar transferul are loc după terminarea campaniei, dacă echipa îşi atinge obiectivul de 250.000 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO